Stockholm Voices kom med fyra jazzmusiker till Kungsbacka – Söndag 3 december 2023

Stockholm Voices kom till Kungsbacka Teater denna första advent. Gruppen har funnits i dryga tio år och består av fr. v på bild ovan Gunilla Törnfeldt (sopran), Alexander Lövmark (tenor), Maria Winther (alt), Alexander Lövmark (tenor) och Jakob Sollevi (baryton). De var underbart samstämda.

Kvartetten har gett ut två album, ett första redan 2015 och nu det i mars i år utgivna New Horizons med låtar skrivna av Paul McCartney, Det var mestadels låtarna ur detta album vi fick under kvällen.

I bandet hörde vi Filip Ekestubbe på piano, Klas Toresson på saxofon, Svante Söderqvist på kontrabas och Calle Rasmusson på trummor. Jazzmusiker med meriter. På de tre låtarna ur första albumet med start It Could Happen To You fick de spela ut i en del solon. Se låtlista nedan. En liten publik på ca. 75 personer fick nog nya favoriter denna kväll.

Låtlista

Social Call

Monicas vals

The Fool On The Hill

Paperback Writer

Great Day

Calico Skies

It Could Happen To You

So Long, Big Time

Vindarna sucka uti skogarna

My Valentine

With A Little Help From My Friends

Say,Say,Say

Get Back

Jul, jul strålande jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *