The Blue Benders åter i Kungsbacka – Torsdag 7 december 2023

The Blue Benders från Stockholm kom tillbaka till Kungsbacka denna torsdagskväll 7 december. Nu till Akia Taphouse på Storgatan som med i stort sett fullsatt kunde ta in kanske uppåt 80 personer. Bandet blev nyligen vinnare i Swedish Blues Challenge och får representera Sverige i Europamästerskapet EBU i april nästa år.

Detta unga band består av de två sologitarristerna Edvin Öström och Morris Malek, sångaren Samson Mirro och rytmsektion med Johan Sund på bas och Oskar Boså bakom trummorna.

De har en EP just nu ute med eget och vi fick dessa låtar samt även covers som Lucille och Sick And Tired, två av Eric Bibbs låtar (With My Maker I Am One och My Father´s House) och en lång version av B.B Kings How Blue Can You Get där Edvin fick visa sin skicklighet. Morris fick stort utrymme i första låt efter paus med sitt slidespel.

Två starka set. De har en härlig energi. Till stor del rockig blues på 40 resp. 55 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *