Rock´n Roll X-Mas med The Refreshments + Nisse Hellberg och Knockout-Greg i Kungsbacka Teater – Söndag 10 december 2023

The Refreshments Rock´n´roll X-Mas-showen kom till fina Kungsbacka Teater den 10 december. Denna tradition med julrockshower firade i år sitt 20-årsjubileum. En succé var de än dragit fram som ses på spelkalendern nedan.

Jag har sett julshowen vid sju tillfällen innan. 2005 och 2006 på Konserthuset i Göteborg. De senaste fem gångerna har det varit i den lite intimare Kungsbacka Teater. Alltid med intressanta gäster med t.ex Geraint Watkins resp. Nisse Hellberg vid Göteborgskonserterna. I år kom den senare tillbaka.

Bandet består idag av fyra medlemmar. Från starten i Skutskär 1989 finns kvar bandets motor, sångare och låtskrivare och basist Joakim Arnell och trummisen Mats Forsberg. Dessa kompletteras sedan länge av pianisten/sångaren Johan Blohm och gitarristen Jonas Göransson. Enligt Joakim från scen var detta deras spelning nummer 4 836.

Det var första gången de haft med en munspelare. Knock-Out Greg (Greger Andersson) är en mästare på detta instrument och tillika driven blues-gitarrist och sångare. Han gjorde under kvällen Every Day Will Be Like A Holiday (känd med William Bell), Cliff Richard-hiten Travelin´ Light och Little Walters låt You´re So Fine. Samt en väldigt fin låt ur Albert Kings repertoar.

Nisse gjorde tre låtar i första halvan ; Håller min dörr på glänt, Nya planer för jul och Låt kvasten gå. I andra delen fick vi Blues ABC, Jorden runt i jul och Vilket tur att vädret finns. De två med jul i titlarna ur en helt nyutgiven singel från Wilmer X.

The Refreshments har spelat in två julalbum; 2003 resp. 2010. Mestadels covers på dem men särskilt bra är Arnells egna I´m The Real Santa och en annan låt att nämna ikväll var deras version av The Bands Christmas Must Be Tonight.

En del annat utanför julrepertoaren fick vi förstås också från gruppen. Alltid sköna medleyt med 55 Ford /Miss You Miss Belinda där Johan Blohms sköna röst och pianospel i den förstnämnda är en fin kontrast till Arnell.

The Refreshments slutlåtar med Nisse och Greg på scen blev rena rockfesten; Run Rudolph Run, Santa Claus Is Coming To Town., Merry X-mas Everybody och I Wish It Could Be Christmas Everyday. Samt allra sist Johan på sång i en svängig White Christmas.

Det var närapå fullsatt med säkert 450 personer inne och vi fick 55 minuter plus ca 80 minuter. Ett väldigt bra ljud och det här var något som gick hem starkt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *