Magnus Lind död – Torsdag 28 december 2023

Dragspelaren, pianisten, sångaren, låtskrivaren och konstnären Magnus Lind avliden i sitt hem i Lummelunda, Gotland. Han föddes den 13 januari 1945 och blev 78 år.

Magnus var i slutet av 1970-talet med att bilda Stockholms-folkrockgruppen Aston Reymers Rivaler. De albumdebuterade 1980 och på deras andra album från samma år Kräål fick de en hit på Svensktoppen med Stockholm Ström där text och musik var av Magnus

Nedan baksidan från deras tredjealbum Tvål från 1981 där titellåten skriven av Magnus blev deras andra Svensktoppshit.

Därefter blev han medlem i Perssons Pack som albumdebuterade 1989 med albumet Kärlek och dynamit. De var ett populärt liveband och gav ut sex LP fram till 1995. De återbildades för ett sista album 2009 men spelade av och till genom åren därefter.

Magnus gav även ut två soloalbum: Tecken och spår (1986) och I speglarnas tid (1988). Jag fick den förstnämnda signerad när Magnus ihop med Per Persson kom upp till oss på Radio Göteborg för en intervju.

Magnus spelade även på flera andra artisters album som bl.a de flesta av Toni Holgerssons album, två Eldkvarn-album, på Magnus Johanssons debutalbum med hiten Vakna nu Anneli, på Ulf Lundells Evangeline, på ett Bravado Bravado-album, ett med Jan Hammarlund, ett album med Pugh Rogefeldt, ett med Magnus Lindberg, ett med Lasse Tennander och även på Ainbusk-album. Han var sedan länge gift med Marie Nilsson från den senare gruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *