Ingemar Dunker död – Tisdag 2 januari 2024

Trumslagaren och konsertarrangören Ingemar Dunker avliden 2 januari,, 66 år gammal, Han föddes den 2 februari 1957 och har spelat på många rockalbum genom åren, bl.a flera med Ulf Lundell, Lasse Lindbom Band och Perssons Pack.

Han var uppväxt i Sandviken och blev staden trogen efter några år i Uppsala och Stockholm. Han började som 19-åring spela bakom Tomas Ledin i dennes kompband Ahvajavha och de gjorde mer än 200 spelningar där den allra första lär ha varit på Wayfarers Inn i min gamla hemstad Åmål i oktober 1976. Jag var där och såg dem den gången faktiskt. De spelade med Ledin fram till september 1977.

Det blev inga skivor med Ledin men däremot kom Ingemar få stor uppmärksamhet när han var med Ulf Lundells album Ripp Rapp (1979) och Längre inåt landet (1980) och han ingick då även i Lundells liveband. Han spelade också på Lasse Lindbom Bands tre album 1979-1982. Nedan baksidan på det första av dem med Ingemar längst t. h på bild.

Ingemar turnerade med bl.a Perssons Pack, Pugh Rogefeldt och Di Sma Under Jårdi och spelade också på flera album med Rolf Wikström, ett med Louise Hoffsten och med Linda Gail Lewis vilken han också backade upp på konserter med bandet The Rockarounds. Ett av flera album med henne ses på bild nedan. Detta kom 2006 och de gav också ut ett eget album 2016. Med det bandet såg jag honom också kompa Dave Edmunds och Billy Bremner på Pustervik 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *