Scarlet Rivera och Jesper Lindell kom till Pusterviks stora scen – Tisdag 6 februari 2024

Americana-kväll med Scarlet Rivera på violin/sång och Jesper Lindell på sång/gitarr. I bandet bakom fanns brodern Anton Lindell på bas, Rasmus Fors på orgel/keyboards och Magnus Olsson på trummor. Jesper och den nu 73-åriga amerikanskan Scarlet hade träffats under turné i Italien förra året och hon medverkade sedan på Jespers soloplatta Windows Vol 1. Nu gör de gemensam turné med åtta spelningar i Sverige varav detta var den femte och den innan var på Rootsy Winter Fest i Falkenberg förra helgen.

Efter inledande tre låtar med den alltid själfyllde Jesper på sång (bl.a den fina Drummer Boy) sjöng Scarlet två mindre kända Bob Dylan-låtar; Series Of Dreams och Born In Time, därefter egna Dust Bowl som hon påannonserade inspirerats av Woody Guthrie,. De finns alla tre med på hennes sexspårs-CD Dylan Dreams utgivet i Italien 2022,

Väldigt mycket Dylan ikväll förstås eftersom Scarlet har en historik med mannen då hon 1975-76 fanns på dennes album Desire och den legendomsusade Rolling Thunder-turnén. Hon fyllde på med en fin Not Dark Yet och sedan fiol när Jesper sjöng Sweetheart Like You. De framförde för första gången live nu även Jespers fina It Ain´t Easy från hans senaste EP. Nu kom också Scarlet med sin egna stämningsfulla Sacred Wheel.

Hon gjorde även Senor väldigt innerligt. En fena på sin fiol men sjöng också med stor känsla. De båda gjorde även sedan ytterligare ett knippe Dylan-låtar ; This Wheels On Fire, You’re A Big Girl Now, One More Cup Of Coffee och Man In The Long Black Coat.

Avslutande långa Hurricane var riktigt mäktig. Det var nog betydligt fler Dylan-låtar än jag väntat mig, men jag blev helnöjd med min första konsert på dryga sju veckor. Det blev 90 minuter inför ca 250 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *