Brown Horse kom till Falkenberg – Fredag 23 februari 2024

Denna fredagskväll 24 februari i Falkenberg inne i Tryckhallen var vi ca.100 personer som fick höra ett relativt nystartat band från Norwich, England. Sex musiker på scen och alla verkade vara i 25-årsåldern. Deras debutalbum Reservoir är precis utgivet. Detta var deras sjätte Sverige-spelning under en intensiv turné startad i Norrland.

Egna låtar skrivna inom gruppen med all sång av Patrick Turner som även var styv gitarrist. På några låtar sångassist av Phoebe Troup som annars spelade akustisk gitarr och banjo. Övriga i bandet var Emma Tovell på bas/lap steel, Nyle Holihan på gitarr, Rowan Braham på piano/dragspel och Ben Auld på trummor.  

Det var sagt att detta skulle var ett folkrockband, men det fanns ingen folkmusik och inte heller country i deras musik trots att det fanns pedal steel och banjo på vissa låtar. Inga av dessa instrument blev särskilt framträdande i mixen. Inte heller dragspelet som användes på flera låtar hördes förutom på sista låt.

De var annars bra på att få till ett groove där det skulle kunnat vara som Fairport Convention, Ronnie Lane´s Slim Chance eller The Waterboys. Sångaren och upplägget på en del låtar var lite likt de senare bortsett då för att det inte fanns någon folkmusik här. Speciellt de sista tre låtarna var fint sammanhållna. De två sista Shoot Back och Outtakes bäst i en konsert som varade lite över 70 minuter

Låtlista där de gjorda alla utom en från deras album. Samt tre nya låtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *