Norska Tora Daa kom till Kungsbacka – Torsdag 7 mars 2024

Norska gruppen Tora Daa ledd av 30-åriga sångerskan/gitarristen Tora Dahle Aagård kom till Restaurang Ester i Kungsbacka denna torsdag 7 mars.

De började med funkig rock men hade framöver även ballader, poplåtar och några få bluesrockinfluerade saker. Innan de avslutade med funkiga låten Boy. Bland anda låtar som utmärkte sig fanns Nice Girls Finish Last, Army Of Rainbows, Waste Of A Pretty Face och Girls Like Me.

Detta var deras första Sverigeturné som de hade börjat på Nefertiti dagen innan. De gjorde en turné i Storbritannien ifjol och Tora har fått bra kritik rakt över för sin energi och scenutstrålning. Med en snygg ljussättning som extra plus blev helheten bra ikväll även om Tora ännu inte är speciellt utmärkande skicklig som gitarrist.

Tora kommer från lilla orten Flatanger i Tröndelag och har gett ut tre album (under bara namnet Tora) där det senaste var Seventeen från 2022. I bandet Tora Daa fanns nu även Anders Brønstad (gitarr), Isak Seltveit (bas) ,Magnus Galguften (trummor) och Guri Tranås (körsång).

Bra variation med eget material mestadels skrivet av bara Tora. Det blev 70 minuter inför ca. 110 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *