Lisa Ekdahl kom till Stora Teatern – Söndag 7 april 2024

Lisa Ekdahl kom med fyra musiker söndagen 7 april till en helt fullsatt Stora Teatern i Göteborg (660 platser). Denna turne´ hon kallar “Vem vet vintage tour” har satts ihop för att fira 30-årsjubileum sedan debutalbumet gavs ut. Den ges i tolv städer och startade i Trollhättan 3 april.

I bandet fanns Mathias Blomdahl (gitarr), Daniel Gahrton, (keyboards, saxofon, slagverk), Andreas Nordell (bas) och Ola Winkler (trummor).

Låtarna från debutalbumet kom alla utspridda under kvällen. Men också annat som ex. Pojken på månen vilken hon skrev för Rikard Wolff. Från jazzrepertoaren fick vi Cry Me A River. Vissa nummer slumpas fram med lyckohjul. Som nog var lite riggad men ändå ökade känslan av improvisation. Till det är ju dessutom Lisa som alltid är rätt spontan i sina mellansnack.

Maja Francis kom in som gästartist på tre låtar. På de första två satt de tillsammans och mot slutet kom hon in för en tredje låt. Konserten varade 1 timma 40 minuter och publiken var helnöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *