Soulkonsert med Tré Burt i Pusterviks matsal – Måndag 8 april 2024

Denna måndagskväll 8 april kom Tré Burt till Göteborg för första gången. Tré kommer från Sacramento, Kalifornien men är Nashville-baserad numera. Han har sedan 2020 haft skivkontrakt med Oh Boy Records. Det som startades av John Prine (1946-2020) men som drivs kvar efter dennes död. Tre album har han gett ut där det senaste Traffic Fiction kom förra året.

Tré gjorde en längre soloturné med akustisk gitarr i Sverige 2022 men kom då som närmast till Rootsy i Falkenberg. Nu dock med en elgitarr av modell Gibson Les Paul och med musikerna Jerry Wallace på elpiano/synt och Patrick Brady på trummor.

Han har på senaste albumet lämnat folk- och americana helt i och ikväll blev det en soulartad musik i stil med Michael Kiwanuka eller kanske Marvin Gaye. Lite bluesigt på en låt där han tog fram munspel. Någon låt med lite drag av reggaedub. Det blev ror jag bara låtar från senaste album fram till extranummer.

En del sköna inslag från Wallace bakom honom men i det stora hela för mig alldeles för opersonlig show där texterna inte kom fram helt heller. En kort konsert inför endast 35 personer där jag såg 50 minuter och efter det lär han han gjort ytterligare en låt med bandet och sedan extranummer solo i Sweet Misery.

Jerry Wallace har en egen karriär under namnet Skyway Man och han gjorde ihop med trummisen ett eget set innan Tré. Jag såg dock bara de sista låtarna och Jerry var då även på sång och elgitarr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *