Walter Trout med nytt band i Kungsbacka Teater – Onsdag 10 april 2024

Walter Trout kom med fyra skickliga musiker till Kungsbacka Teater onsdag 10 april. Bara trummisen Michael Leasure kvar från det band den nu precis fyllda 73-årige bluesmannen hade i Åmål ifjol och på Pustervik 2022.

Unge brittiske-kandensiske gitarristen Brett Smith-Daniels, 26 och rutinerade basisten John Avila (från Los Angeles och tidigare i bl.a gruppen Oingo Boingo samt turnerat med Bob Dylan, Neil Young och Steve Vai) var i fin form. Liksom keyboardisten Roland Bakker från Nederländerna.

Alla i bandet fick flera tillfällen till egna solon. Särskilt på coverlåten Red Sun. En låt av gamle bluesmannen Floyd Lee som numer Walter kör efter sitt sedvanliga prat om sin levertransplantation, vilken skedde för tio år sedan nu. Här har han de tre senaste gångerna jag sett honom annars alltid gjort riviga Bullfrog Blues efter det snacket.

Walter har albumet Broken ute i år. Hans 31:;a album meddelade han från scen. Vi fick förstås en hel del låtar ur detta där själva titellåten på skiva har sång mellan Walter och härliga Beth Hart.

Allra sist en härlig Going Down, Freddie Kings paradnummer som så många bluesartister gör live. Walter excellerade med sin Fender Stratocaster. Bandet gick igång rejält och det var härligt att höra Smith-Daniels i duell med mästaren.

Ett enormt driv på rytmsektionen där trummis Michael Leasure från Los Angeles nu spelat med Walter i hela sexton år. Innan dess ingick han i Edgar Winters band.

Det blev 1 timma 50 minuters konsert där den fullsatta teatern på närmare 500 personer nog överlag var nöjda med detta för Kungsbacka exklusiva besök.

Jag fick träffa Walter lite kort innan konserten och fick ca. fem minuters snack och fotades ihop med honom när Royne Nilsson delade ut ett Hall of Fame-pris från sitt Radio Nostalgi.

Låtlista

Ghosts (Ev inte helt säker här)

Waiting For The Dawn

Courage In The Dark

Wanna Dance

Ride

Broken

Bleed

Follow You Back Home

Roland´s Blues

I´ve Had Enough

Red Sun

Goin´ Down

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *