Wilmer X kom till Pustervik – Torsdag 11 april 2024

Wilmer X åter till Pusterviks stora scen torsdag 11 april. De gjorde succé här i oktober 2022 i en konsert jag missade. Så det var skönt att nu kunna uppleva dem i en klubbspelning igen. Senast jag såg dem var det på Lisebergs stora scen 2019.

Bandet återbildades 2017 (efter i stort sett ett decennium i träda) i samband med sitt 40-årsjubileum sedan starten. Sättningen är förutom grundarna Nisse Hellberg och Jalle Lorensson även samma rytmsektion sedan början av 1980-talet med Thomas Holst (bas) och Sticky Bomb (trummor) samt med Janne Lindén (gitarr).

Minns tillbaka till alla spelningar jag såg med Wilmer X under särskilt mitten av 1980-talet på bl.a Errolls, Kåren och Västgöta Nation. Inga stora skaror i publiken då men numer är vi betydligt fler som kommer på deras konserter. Ca.750 personer inne ikväll. Tror nog de flesta var nöjda med det drag gruppen skapar live.

De håller klassen och gav oss en maffig konsert på 95 minuter. Ur en helt nyligen utgiven EP fick vi låten Sockerpojken. Från den senaste fullängdaren Mer för dina pengar (2022) fick vi också tre låtar (5,14,16). Lustigt nog slutade gruppen med den låt de startade konserten med på Liseberg 2019, bifogar låtlistan från den konserten längst ned i inlägget.

LÅTLISTA

 1. Ah du, hur fan ser du ut?
 2. I dina vilda ögon
 3. Om en hund mådde så här
 4. Jag flippar ut
 5. Nu eller nästa liv
 6. Kärlekens gap
 7. Den fria världen
 8. För dum för pop
 9. Sockerpojke
 10. Jag är bara lycklig när jag dricker
 11. Har du sett min ängel
 12. Ner i det blå
 13. Vem får nu se alla tårar?
 14. Bäst före dan efter
 15. Är det blues du vill ha
 16. Slickar den hand som slår
 17. Teknikens under
 18. Primitiv
 19. Mambo feber
 20. Hon är ihop med en insekt

Låtlista Liseberg 2019

Hon är ihop med en insekt 
Jag flippar ut 
Om en hund mådde så här 
För dum för pop 
Blå vägen hem 
Lyckliga hundar 
Blind mans bluff 
Kung för en dag 
Primitiv 
Blod eller guld 
Bill & Bull blues 
Vem får nu se alla tårar? 
Möt mej i din djungel 
Teknikens under 
Spela under hot 
———————-
Kör dig död 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *