Pearl Charles med band i Pusterviks matsal – Onsdag 17 april 2024

Pearl Charles kom med tre musiker i sin första Sverigespelning. Hon är en 32-årig Kalifornien-tjej som har tre album på ett mindre indiebolag bakom sig, Uppväxt i Los Angeles och sedan en tid bosatt ute vid Joshua Tree med sin pojkvän Michael Rault som vi fick på gitarr ikväll.

Det blir från start en sorts kalifornien-rock modell 1970-tal med lite poptouch. Drag av Fleetwood Mac. Lite av countryrock i Linda Ronstadts stil också. När Pearl går över till keyboard efter en dryga 20 minuter blir det på flertalet låtar mer åt discopop.

Blev prick en timmas konsert inför ca 130 pers. Mycket jubel i publiken. Näst sista låt bara Pearl och gitarristen Michael och sist en snabb discolåt med hela bandet.

Mest egna låtar. Tror det fanns en Bonnie Raitt-cover med också. Öppningslåten Sweet Sunshine Wine bäst. Denna samt What I Need , Only For Tonight och Take Your Time var alla från albumet Magic Mirror från 2021. De gjorde också ett par-tre låtar från kommande album.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *