Carl Verheyen med toppband i Kungsbacka – Torsdag 18 april 2024

Carl Verheyen på gitarr och sång med stjärngäng från Los Angeles i lilla Restaurang Ester mitt Kungsbackas centrum denna torsdag 18 april. Det var fjärde gången gillt på samma scen för Carl. Tre höstkvällar åren 2016, 2018 och 2021 tidigare och nu hade han precis som vid de två första konserterna med sig Dave Marotta på bas och John Mader på trummor. Nu kompletterade med Troy Dexter keyboard (och gitarr på två låtar) och dennes fru Hollye Dexter på backing vocals.

Det var en väldigt varierad musik vi fick till livs. De var rasande skickliga så att jag kom att tänka på Steely Dans musik. Det faktum att det nu även fanns keyboard med gjorde att detta nog slog de andra konserterna han gett här. För Troy Dexter var detta allra första konserten i Sverige. Han är studiomusiker mestadels, men hade gjort sin första Europaturné med Carl Verheyen ifjol men då kom de inte till Skandinavien.

Det blev hela 2 timmar och 10 minuter konsert och tiden bara flög iväg. Vissa låtar var med sedan förr, men den nu precis 70 år fyllda supergitarrsiten Carl gav ifjol ut albumet Riverboat Sky med det här bandet och vi fick åtta av nio låtar ur detta.

Först fick vi 40 minuter solokonsert med schweiziskan Bettina Schelfer. Hon har utvecklats bra kan jag konstatera som nu hörde henne för fjärde gången på Esters. Först fick hon en kvart före Eric Gales 2015 sedan halvtimmar innan Carl Verheyen 2016 och 2018.

Bettina har nytt album ute gjort i Los Angeles ihop just de musiker vi sedan fick höra. Hon är duktig gitarrist men hade också i andra halvan förinspelad musik bakom sig. Bland bra låtar fanns Mother Of Merches och Master Plan.

Vi fick mest hans egna låtar men också covers av Peter Gabriels Mercy Street, Jackson Brownes Jamaica Say You Will och näst sist Light Shine av Jesse Colin Young. Mannen som hade gruppen the Youngbloods på 1960-talet och sedan under främst 1970-talet gav ut många fina album i singer/songwriter-stil .

Carl började med elgitarr, men gick över på akustiskt från Long Way Home. Sedan elgitarr igen mot slutet.

Setlist CARL VERHEYEN

Spike The Punch

Dragonfly

Electric Chair

Clawhammer Man

Highland Shuffle

Stealing Gas

Queen Bee

Garfunkel (It Was All Too Real)

Long Way Home

Adeline

Mercy Street

Generations

Misunderstood

Jamaica Say You Will

Closing Time

Riverboat Sky

Kaningie

Light Shine

Sundial

Jag pratade med John Mader lite efteråt. Han hade varit verksam i Oakland, Kalifornien fram tills för sju år sedan då han flyttade ned till Los Angeles. För att spela med Carl men också för att fick jobb i bandet till musikalen Hamilton. Han blev rekommenderat att spela med Carl av sin vän basisten Stu Hamm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *