Melissa Horn kom till Stora Teatern – Måndag 22 april 2024

Melissa Horns fjärde kväll på raken på Stora Teatern i Göteborg denna måndag 22 april. De tre första helt utsålda (660 platser) och ikväll var det kanske dryga 500 inne. Starkt med tanke på att hon inte har gett ut något nytt album efter 2019 års Konstgjord andning. Allt sedan genombrottet 2008 med debutalbumet Långa nätter har Melissa skaffat sig en grundmurad popularitet och då inte minst som liveartist. I Stockholm hade hon på Södra Teatern gjort hela elva spelningar i mars och kom precis från fyra kvällar på Palladium i Malmö.

Melissa hade med sig fem musiker. Ett väldigt samspelt band med Mikael Nilzén och Claes Björklund på klaviatur/synt., Rikard Lidhamn på bas, Magnus Olsson på trummor samt nyaste medlemmen Carl Bodell på trumpet/akustisk gitarr. Hans trumpet tillförde verkligen något extra. Carl är från Floda, bor i Stockholm och har bl.a nyligen spelat live med Peter Jöback och på Veronica Maggio/Miriam Bryants turné.

Det är ett lyhört band som får spela ut vid några tillfällen, men annars är det mest musik i hennes typiska singer/songwriter-stil. Melissas texter är förstås så viktiga på en konsert med henne och de får inte dränkas i för högt komp. Det tycker jag fungerade bra mestadels men hon kunde kanske tagit i med lite mer mer tryck på vissa låtar för att texterna skulle nått fram bättre. Kanske var den något lite sliten efter så många spelningar i följd.

En timma 45 minuter konsert med de bästa av hennes egna gamla och några nya som den verkligt fina öppningslåten Den jag kunde blivit…, singelspåret Säg förlåt samt Sommaren vi möttes och Vid din sida. Ett nytt album är aviserat till i höst. Annars två covers som härrör från när hon hösten 2021 fanns med i Så Mycket Bättre, hennes version av Cherries låt Lämna honom samt den enda låten på engelska Parklands, skriven av Andreas Mattsson.

LÅTLISTA

 1. Den jag kunde blivit, den jag blev
 2. Under löven
 3. Säg förlåt
 4. Lämna honom
 5. Regnet
 6. För varje gång
 7. Jag har gjort det igen
 8. Ett sent förlåt
 9. Lät du henne komma närmre
 10. Nåt annat än det här
 11. Du går nu
 12. Parklands
 13. Sommaren vi möttes
 14. De två årstiderna
 15. Jag saknar dig mindre och mindre
 16. Vid min sida
 17. Vår sista dans
 18. Varför slutar allt i tårar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *