My Dear Companion på Stora Teatern – Onsdag 29 maj 2024

Göteborgstrion My Dear Companion kom till Stora Teatern denna kväll 29 maj med releasespelning för nytt album. De tre är (från vänster på bilden ovan) Agnes Åhlund (sång och cittra), Lea-Marie Sittler (sång och gitarr) och Hannah Shermis (sång, banjo och dulcimer).

De släppte sin debutskiva Sister´s Tears 2021 och efter såväl några Europaturnéer som en rad konserter på hemmaplan har de nu spelat in ett andra album Well of Time. Med nyskrivna låtar i americana- folk- bluegrass-stil.

Efter ca 50 minuter kom även Göteborgs Countrykör in på scen för fyra-fem låtar.

Förutom de egna låtarna fick vi också en snabb bluegrass-version av gamla Hard Times (Come Again No More). Stephen Fosters komposition från mitten av 1800-talet som så många spelat in. Allra sista extranumret var Jean Ritchies My Dear Companion, låten de tagit sitt namn från. Känd från Emmylou, Dolly och Lindas version på Trio-albumet.

Det blev 80 minuters konsert inför en entusiastisk publik på dryga 200 personer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *