Teresa Indebetou Trio i Kungsbacka – Lördag 15 juni 2024

This image has an empty alt attribute; its file name is 448537189_1684967858941478_4598104694215253765_n-1024x555.jpg

Det var Kungsbacka kulturfestival denna 15 juni och redan kl. 12 fick vi en jazzkonsert uppe i Bibliotekets sal Snäckan. Teresa Indebetou på piano och sång, Anders Ljungberg på kontrabas och Maria Dahlin på trummor. Den senare från Umeå men Göteborgsbaserad sedan tio år.

Teresa är uppväxt i Onsala och efter studier på musikhögkolan har hon bl.a varit pianolärare. Hon har frilansat som musikalrepetitör för bland annat för Balettakademien, Artisten, Dansforum och även för Göteborgsoperan. Göteborgsbaserad sedan länge.

Hon gav ut tre album med Teresa Indebetou Band (med Jenny Kristoffersson och Martina Almgren) för Imogena 2010-2014. Hon är även en skrivande person och musiken varvades nu med läsning ur hennes debut-diktsamling Islossning.

Det var en fin melodisk jazz som med den här fina sättningen gav oss. Tankar gick till Esbjörn Svensson Trio. Verkligen skicklig trio detta där Ljungberg och Dahlin passade henne perfekt. Teresa och Maria har på senare tid även spelat i Pernilla Anderssons kvartett. vilka så sent som förra veckan spelade på Valands uteservering.

Det var eget material från Teresa förutom i extranumret som var en cover av Antonio Carlos Jobims Wave. På denna och ett par andra även sång av Teresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *