Peps Persson i fokus – Söndag 20 december 2020

Per-Åke “Peps” Persson fyller 74 år idag. En stor favorit på skiva sedan tidigt 70-tal. Från det jag på allvar började gå på konserter var han också en liveartist jag gillade mycket. Tror det var 1975 jag såg honom live första gången. Då under namnet Peps Blodsband på Volrath Tham uppe vid Eklandagatan i Göteborg. Senare blev det även spelningar på Nefertiti, Västgöta Nation och andra ställen. Ett underbart minne är från när bandet kom till lilla Wayfarers Inn i min gamla hemstad Åmål i augusti 1976.

Peps Blodsband

Minnesvärt är också när han var med på Åmål´s Blues Fest 1996 och 2005. Vid första tillfället hette de Peps Persson Down Home Blues Band. På den senare återigen Peps Blodsband. Minns att de 2005 gick hem rejält inför oss ca 3 000 i publiken. En timmes speltid delades upp exakt mellan blues och reggae.

Peps kom också upp till oss på P4 Radio Göteborg några gånger under 80-90-talen och han var alltid trevlig och lättsam att prata med. Han ger nästan alltid bra intervjuer. Se längre ned i inlägget.

Det var också ett enormt tryck när Peps gästade Nisse Hellberg och dennes band på Valand 1994 i samband med att Nisse hade gjort skivan Röster från södern. Peps spelade gitarr och sjöng på fyra spår; Blues ABC, Stjärnan i mitt liv, Herr blues hälsar på och Explosiv.

Nya boken Spela för livet är den första biografin över Peps. Göran Holmquist har en gedigen bakgrund om musikjournalist och är en driven reporter. Det är en bedrift att i dessa dagar få Peps att ställa upp för intervju. En diger lunta på 288 sidor med komplett diskografi.

I december 2016 skrev jag i min blogg om den intervju Peps ställde upp för i bluestidningen Jefferson.

Här en intervju från SVT år 1997.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *