Peps Persson aktuell med artikel och intervju i Jefferson – 7 december 2016

Peps Persson fyller 70 år den 20 december och passande nog har Jefferson en färsk intervju med jubilaren i nya numret.  Nr 190 sedan starten i slutet av 1960-talet för denna världens äldsta bluestidning. Det är en 12-sidig artikel av Birgitta Larsson följd av ytterligare fyra sidor där Nisse Hellberg intervjuas av chefredaktören Ola Claesson om Peps inflytande på denne och hans band Wilmer X .

Fascinerande läsning som går tillbaka till hur allt började och på frågan om framtiden svarar Peps ” Jag blir sjuttio i år och tar en dag i taget, men jag spelar in lite egna grejer då och då hemma i uthusstudion”.

När Peps tvingades trappa ned efter att ha fått hjärtflimmer i slutet av 00-talet dröjde det till sommaren 2014 innan han efter sex års bortavaro åter stod på en scen. Då var det på ett spelställe Peps själv varit med och startat upp i sina hemtrakter, Stickspåret i Vittsjö utanför Hässleholm. Hans band då var en upplaga av Blodsbandet bestående av basisten Mikael Fahleryd, organisten Tommy Berndtsson, gitarristen Stefan Sandberg och trummisen Bosse Skoglund,

Som extrabilaga finns med åtminstone för oss prenumeranter en 50-sidig tidskrift ägnad den ofta i Sverige verksamme amerikanske skribenten och producenten Sam Charters (1929-2015), vilken bl.a producerade många av Peps bästa album och som skrev otaliga böcker om bluesmusik.

Nedan två av mina Peps-skivor i LP-samlingen.

img_2023img_2024img_2021

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *