Anders F. Rönnblom Band imponerade på Stora Teatern – 4 november 2016

Anders F på Bengans 2015

Anders F. Rönnblom Band kom till Göteborg den 4 november i år och på Stora Teatern fick vi dem äntligen på en stor scen med toppljud. Det har annars enbart varit klubbgig på senare år i vår stad för detta så flitigt turnerande band. Efter att ha bildats 1989 har AFR Band kommit att bli suveränt samspelta genom åren. Anders F. har spelat med trummisen Björn Rothstein sedan 1989 , basisten Björn Aggemyr sedan 2002 och gitarristen Peter R. Ericson kom med 1993.  Nu också kompletterade med Jenny Roos på sång.

Det bjöds som vanligt blandat från Anders digra repertoar med några från färska skivan Historien Ligger Framför Oss. Rockigt värre med tre akustiska låtar från de tidiga 70-talskivorna insprängda. Plus två sololåtar av Peter R (som ju i sin egna studio i Uppsala själv fått till ett antal fina egna album och som en gång i tiden producerat och skrivit låtar för såväl Monica Zetterlund som Cornelis Vreeswijk). Efter 1.45 min kom extranumret  den långa och fantastiska Komedia, inspelad på skiva hos Tal & Ton i Gbg 1978 samma vecka som Bob Dylan var på Scandinavium berättade Anders från scenen. Nästan 40 år senare är Anders och hans band  lika bra som alltid. Såg honom med sitt dåvarande band många gånger redan 1978-79 på bl.a VäDals Nation och Västgöta Nation.

Alla spelningar Anders gjort finns förresten listade med i de flesta fall även hela spellistor i digra F-Biografin (556 sidor) utgiven på Anders egna förlag Studio Matchbox. en gedigen biografi som rekommenderas. Utkom höst 2012 och har med spellistor fram till juni samma år.

img_1527

AFR BAND. Setlista Storan Göteborg 4 nov 2016
————————————————————-

VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN
GRATISERBJUDANDE
VILDHONUNG
VEM STYR LANDET
MER ÄN AMERIKA
TAMBOURINES & LOVERS
CAVIAR PIZZA
DIN BARNDOM SKALL ALDRIG DÖ (AFR & Jenny Roos)
RAMLÖSA KVARN (AFR & Jenny Roos)
DRÖMDE (AFR & Jenny Roos)
SKA VI ANFALLA (Peter R Ericson)
HOMEWARD BOUND (Peter R Ericson)
HISTORIEN
DOWN ON FREAK STREET
DET ÄR FÖR MÖRKT I MÖRKRET
TOLV TIGGARE
GUDS ROSOR
EUROPA BRINNER
————————–
KOMEDIA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *