Mikael Wiehe i fin form vid 70 år – 23 november 2016

Mikael Wiehe med Stråkkapellet, fyra unga tjejer, plus keyboardist Christer Karlsson och gitarrist Ola Gustafsson är ute på en jubileumsturné i samband med att Mikael fyllde 70 år i april. En 40 spelningar lång turné och tisdag 22 november kom de till Lorensbergsteatern. Vi fick låtar ur hela solorepertoaren och till alla hade Mikael en historia att berätta. När det gäller att presentera sina låtar har han få övermän. Han hade publiken på ca. 500 pers helt i sin hand. Rösten är formidabel ännu och på den hela 2 timmar långa konserten fick vi ett smörgåsbord av låtar. Bland de mer ovanliga fick vi titelspåret på hans nya album Ring i alla klockor, Dylans Ring Them Bells (det lär visst vara 38:e Dylan-låten Mikael översatt till skiva), Neil Youngs Ohio med ny text, Cohens You Got Me Singing med svensk text. Mot slutet Woody Guthries Det här är ditt land.

Här följer kvarvarande datum

24/11 Falun, Stadsteatern
27/11 Västerås, Konserthuset
29/11 Köpenhamn, Amager Bio
30/11 Ålborg, Skråen
01/12 Århus, Musikhuset
02/12 Köge, Bygningen
03/12 Helsingör, Kulturvaerftet
04/12 Vejle, Musikteater
05/12 Odense, Musikhuset Posten
11/12 Malmö, Malmö Live

img_1794

Green Day kommer tillbaka till Göteborg, onsdagen den 21 juni kommer bandet som kallas ett av världens största och vassaste punkrockband till Slottsskogsvallen. Förband Rancid, Jag var grymt imponerad av Green Day när de spelade på Ullevi i juni 2010. Sedan dess har ju sångaren Billie Joe Armstrong haft diverse hälsoproblem men nu är de ju sedan ifjol igång igen,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *