Rootsy-kväll med hög klass i Falkenberg – Aaron Lee Tasjan och the Black Lillies – Fredag 3 feburari 2017

En fredagskväll på Grands bakficka i Falkenberg (3 februari) med två akter som båda imponerade. Aaron Lee Tasjan och the Black Lillies var båda på sina första Sverige-turnéer. Aaron Lee är en 30-årig singer/songwriter ursprungligen från New Albany, Ohio som kom till New York som 20-åring men numera sedan fyra år är baserad i Nashville. I East Nashville var han noga med att påpeka från scenen.

Aaron Lee har band på sina hittills två album men kom nu solo. Han hade en stor utstrålning och att han bottnar i folkmusik modell Woody Guthrie kunde märkas. En stark röst där de härliga texterna hördes tydligt och hans akustiska gitarrspel var helt strålande. Aaron Lee körde 1 timma och 20 minuter, en lång tid för en solokonsert men han var hela tiden intressant med sin pondus och mellansnack. Se låtlista längst ned i inlägget.

The Black Lillies från Knoxville, Tennessee bjöd på ett väldigt varierat set i olika roots-stilar. Men det var mest rock modell 70-tal med countrykrydda genom bl.a en steel guitar. När de körde vissa stompiga dansanta låtar tänkte jag på the Bellamy Brothers och ibland drog det till stilen hos the Flying Burrito Brothers eller Poco. När Cruz spelade keyboard kunde drag av the Doobie Brothers sound skönjas. Plus att Grateful Deads stil inte var långt borta. Dock var alla utom de två sista låtarna i det 1,35 minuter långa setet egna. Starka sådana också varför det är inte är att undra på att de som väldigt få indieband fått spela på Grand Ole Oprys scen i Nashville vid flera tillfällen.

Frontmannen och låtskrivaren Cruz Contreras bildade bandet 2009 men är den ende kvarvarande medlemmen. Han berättade för mig efteråt att han inte börjat satsa på musiken förrän vid 31 års ålder och att han nu var 40 år. Efter flera skivor och ett ändlöst turnerande hemma i USA hoppade två musiker av precis innan senaste skivan Hard To Please. Nuvarande medlemmar är från Tennessee och Texas och de är sångerskan Haley Cole, gitarristen Dustin Schaefer, basisten Sam Quinn, trummisen Bowman Townshend och på pedal steel Jonathan Keeney.

En helt makalöst bra konsert där förstås Cruz dominerade men de andra fick också utrymme. Gitarristen var lysande, sångerskan Haley hade skön röst och ett härligt samspel med Cruz. Bas och trummor perfekta och en krydda med pedal steel. Håller Cruz ihop dessa medlemmar kan bandet bli något ännu mer extra framöver,

Se låtlista nedan

Black Lillies senaste album Hard To Please kom 2015 men gavs ut i Europa först nu i år. Tidigare album är Runaway Freeway Blues (2013), 100 Miles of Wreckage (2010) och Whiskey Angel (2009).

Låtlistor med tack till Bosse Olsson
the BLACK LILLIES
Setlist: 96 Min
Midnight
Two Hearts Down
The Fall
Dancin´
Ruby
Gold And Roses
The Arrow
Smokestack Lady
Peach Pickin´
Three In The Morning
Bound To Roam
Hard To Please
Lonely
Mercy
Tall Trees
Never Tear Us Apart (INXS.cover)
ENCORE:
Drivin´My Life (Eddie Rabbitt-cover)
—————————————————————
AARON LEE TASJAN
Setlist: 80 Min
Ready To Die
Memphis Rain
Get Gone
I´m Just Telling The Truth
East Nashville Song About A Train
??
12 Bar Blues
The Dangerous Kind
Lucinda´s Room
The Trouble With Drinking,
Dime
Little Movies
Bitch Can´t Sing / Get It On (T-Rex)
66 Dollar Blues
Success
ENCORE:
Where The Road Begins And Ends
Made In America

d.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *