Jerry Williams – Man måste få lira-showen kom till Konserthuset – Söndag 19 februari 2017

Så fick jag söndagen 19 februari äntligen bevista Man måste få lira-showen. Den som hade premiär i september 2015 på Kajskjul 8 i Göteborg. Under våren och hösten 2016 spelades showen på Scala i Stockholm och nu i vår ges den senare även för västsverige i mars enligt följande;  Borås (17/3), Jönköping (18 och 19/3) och Halmstad (23 o 24 mars).

Det är en Jerry Williams i gammalt gott slag med ett 8-mannaband varav tre på blås plus tre körsångerskor; Maria BenHajji, Paris Renita och Dinah Yonas.

Musikerna är oerhört samspelta och bestod av följande vid det här laget rutinerade medlemmar; kapellmästare och keyboardist Svante Persson, gitarristerna Staffan Astner och Matte Lagerwall, basist Kaj Söderström, saxofonisterna Wojtek Goral och Tomas Jonsson och trumpetare Martin Lood. Spelglädjen lyser igenom hos alla dessa.

Det var en show i två avdelningar, 50 resp, 60 minuter. Låtvalet skiljde sig markant från förra årets sommarturné med samma band, vilka jag såg i såväl Trollhättan som Varberg. Här fanns t.ex inte de allra tidigaste egna hitsen.

Men det var mumma för den som liksom jag är uppväxt med 50-talets rocklåtar. I en del låtar påminns man  om den soulpop Jerry körde ihop med Dynamite Brass i slutet av 60-talet.

Andra halvan inleddes med ett sjok på 20 minuter med låtar skrivna av paret Jerry Leiber-Mike Stoller. Här fick såväl sångerskor som blåsare stort utrymme.  På det kom bl.a några Chuck Berrys låtar som alltid sitter bra, You Never Can Tell var en höjdare ikväll.

Jerry är en artist med stor publikkontakt och som ännu efter mer än 55 år på scenerna brinner för sin musik. Han sjunger med stark känsla och känns hela tiden så oerhört koncentrerad. I låten innan extranumren, den röjiga I Can Jive och efter avslutande Vintersaga blev det våldsamt jubel på ett helt fullsatt Konserthus.

Många klart udda och inte slitna rocklåtar i första set. Det är visserligen musik med rötter från förr men det blir aldrig bara nostalgi med Jerrys shower och när det är så bra ljudbild som denna kväll är det hela en fröjd.

Låtlistan var hyfsat lik den som kom på dubbel-Cd inspelad på Scalateatern 2016.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

That Mellow Saxophone

Deep Sea Ball

I Got Fire

Cotton Jenny

Seven Spanish Angels

Who´s Gonna Follow You Home

Angelina

Buona Sera

Cancel The Wedding

Drag The Line

Sag, Drag And Fall

Back To My Roots

It Started With A Love Affair

Keep On

—————————————-

Treat Me Nice

Hound Dog

Poison Ivy

Saved

Stand By Me

I (Who Have Nothing)

Almost Grown

Junp, Jive and Wail

I Can Jive


Lover Please

You Never Can Tell

Alberta/Corrine Corrina

Vintersaga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *