Elvis Costello – lysande solo på Konserthuset – 24 februari 2017

Elvis Costello åter i Göteborg nu inför 950 personer på Konserthuset i en show han kallar Detour. Precis som på Lorensbergsteatern 2014 kom han helt solo. Med sex olika gitarrer och en flygel på scenen, som denna gång var lite mer dekorerad och där vi fick en backdrop med diverse roliga filmklipp och stillbilder. Innan han väl kommer in visas hela videon till Monkey To Man.

Till skillnad från senast så är han mer stående under konserten och ljudmixen i början med lite för högt gitarrljud är enda anmärkningen under kvällen. Första pianolåten blir först vid låt åtta då han kör fina Shipbuilding följd av den första av de nya låtar han presenterar från kommande musicalen A Face In The Crowd.

Efter precis en timma sätter han sig ned och fram kommer megafonmicken, som han vitsigt kallar den nya Iphone 8,5 designad av Fellini. Ett fantastisk ljud i den gamla micken och den gamla 30-talsstandardlåten Little White Lies var ljuvlig.

Med Veronica drar han ned kvällens största applåd,. Efter balladen She reser han sig och gör en vildsint Watching The Detectives där han samplar sig själv vilket snabbt följs av en Alison där han sjunger utan mikrofon och dessutom till jubel ger sig ut i konserthusets hallgångar.

Som första extranummer tar han fram en gammal röd Fender Jazzmaster och drar en aggressiv Pump It Up. Här fick jag flashback till första gången jag såg Costello i Göteborg , så länge sedan som 1979 då han med sina the Attractions spelade på samma scen. Som parentes kan sägas att han med samma band sedan kom till  Scandinavium 1980 och 1983 men därefter inget Göteborg förrän när Elvis kom solo 2014.

Summa summarum en fantastik kväll där 2 timmar 15 minuter bara flög iväg, Han är underhållande med sitt mellansnack och alla skrönor om sin far sångaren Ross MacManus och sjunger fantastiskt bra. Behärskar olika gitarrspel samt har en låtskatt av guds nåde.

Nick Lowe slutar alltid sina konserter  med Costellos låt Alison och Elvis ger tillbaka genom att nästan alltid som i kväll avsluta med Nick Lowes mest  kända låt  (se spellista nedan)

Låtlista  torsdag 23 februari Konserthuset,Göteborg

(med viss reservation för ordningen och kanske nån lucka i mitt minne )

Vi fick inte som Göta Lejon i Stockholm dagen innan höra Jimmie Standing In The Rain,  I Want You, Walking My Baby Back Home , Still, 45, Poison Moon, I Can’t Stand Up For Falling Down eller Almost Blue.

Han har ju väldans många låtar att variera med,

——————————-

Waiting For The End Of The World

New Lace Sleeves

Accidents Will Happen

Ascension day

Church Underground

Viceroy’s Row

Everyday I Write The Book

Shipbuilding (piano)

Deep Dark Truthful Mirror   (piano)

A Face In The Crowd (piano)

Här bryter han och presentera sin gäst, “It´s me with a new hat”  och nu sätter han sig ned

Littel White Lies

Ghost train

Veronica

She

Watching The Detectives

Alison

Blood & Hot Sauce – (piano)

No Man’s Woman (piano)

A Town Called Riddle (piano)

Oliver´s Army

Extranummer

Pump it up

Man Out Of Time

That Day Is Done (piano)

(What’s so funny ’bout) Peace, love and understanding

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *