Claire Martin – brittisk jazzambassadör i Göteborg – Måndag 6 mrs 2017

Jazzsångerskan Claire Martin från London kom till ett fullsatt Stenhammarsalen en snöig måndagskväll 6 mars med tre fina svenska kompmusiker i Martin Sjöstedt (piano), Niklas Fernqvist (kontrabas) och Daniel Fredriksson (trummor). Meningen var att Claire skulle haft med sig sin brittiske pianist Gareth Williams men när denne blev sjuk flyttades tänkte basist Sjöstedt över till piano och ersattes av Fernqvist. 

 

Trots att de endast hade en eftermiddags repetition satt förstås det mesta klanderfritt, Det kändes också som de blev allt bättre ihop efterhand. Första delen var på 47 minuter medan de efter paus spelade i 55 minuter.

Claire är rutinerad och säker men så har hon också varit sångerska sedan 17-års ålder och har dryga 30 års vana och en bred repertoar,  Sedan 17 år tillbaka har hon fram till hon nu i vår slutar varit programledare för ett jazzprogram  i BBC  Radio 3.

Under kvällen kom de festa låtarna ur the American Songbook och vi fick korta presentationer av låtarna innan. Det stora undantaget låtmässigt var Do Wrong Shoes, skriven av Donald Fagen och  först inspelad av sångerskan Jackie Allen 2004.

Jag och Claire Martin Nefertiti 2011

Hon hyllade sina förebilder som Ella Fitzgerald och Shirley Horn. Ur den senares repertoar gjorde hon Quietly There och Forget Him. Finfin var också Mark Murphy-numret I Keep Going Back To Joe´s .

Claire är kanske som bäst i ballader men kan också sin scatsång. Sedan tycker jag hon imponerade i några lätt bluesigare nummer, långa The Meaning Of The Blues och Mel Tormés Born To Be Blue. Extranumret från Ernestine Andersons repertoar var en av kvällens höjdpunkter.

 

Låtlista 

———————–

Come Runnin

Too Much In Love To Care

When I Fall In Love

Thou Swell

Do Wrong Shoes

The Meaning Of The Blues

Everything Happens To Me

I Keep Going Back To Joe´s

Cheek To Cheek


Let´s Do It (Let´s Fall In Love)

Get Out Of Town

Quietly There

Lover Come Back To Me

Wonder Why

Born To Be Blue

Forget Me

Come Back To Me

Some Other Time


Never Make Your Move To Soon

 

 
.
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *