American Aquarium och Tim Easton med Americana-musik i Falkenberg – Torsdag 3 Mars 2017

Skön americanakväll i Falkenberg i Tryckhallen vid Värdshuset Hwitan torsdag 9 mars inför ca. 125 personer.

Tim Easton, singer/songwriter från Ohio, men bosatt i East Nashville sedan sex år öppnade med 40 min. Han hade en bluesbotten i många av sina låtar och var duktig gitarrist. Det märktes att han varit med ett tag. rutinerad, avspänd och med bra publikkontakt.

Tim har gjort nio album genom åren och detta var andra gången han var i Sverige. Första var när han var förakt till John Hiatt på dennes turné 2003 som bl.a tog honom till Trädgårn i Göteborg.

Huvudakten American Aquarium är ute på sin första Sverigeturné och detta var tredje stoppet efter Stockholm och Kristianstad.

De bildades i Raleigh, North Carolina 2006 av sångaren, gitarristen och låtskrivaren BJ Barham och har gett ut en rad skivor i americana-stil. Albumet Burn. Flicker. Die från 2012 producerades av Jason Isbell och spelades in nere i Muscle Shoals.

BJ Barnham dominerade bandet helt och har också skrivit deras material, första 30 minuter var mer i ren countrystil med skönt pedal steel-spel på varje låt. Efter BJs fyra fina solonummer blev det mer en rivig rootsrock där deras för turnén nye sologitarrist fick briljera. BJ spelade hela tiden akustisk gitarr. Att Jason Isbell är det närmaste man kommer tänka på är klart, BJ trycker till med rösten och är tydlig i sina texter (som var riktigt bra) , däremot kunde han inte variera rösten lika bra, men med upplägget att det blev mer en rockkonsert mot slutet funkade helheten ändå. De spelade i 90 minuter.

Stort plus till BJs mellansnack som var personligt och bra och där vi kommer minnas hans utläggning över hur han nu i Sverige första gången sett och smakat en tub med Kalles Kaviar.

Låtlistor med tack till Bosse Olsson
American Aquarium
—————————————-
Man I Supposed To Be
Northern Light
Hurricane
City Lights
Betting Man
Lonely Ain´t Easy
The Unfortunate Kind  BJ Barham solo
She Ain´t Going Nowhere (Guy Clark) BJ Barham solo
American Tobacco Company  BJ Barham solo
Burn Flicker Die  BJ Barham  solo
Wolves
Casualties
Wichita Falls
Southern Sadness
Rattlesnake
Family Problems
Losing Side Of Twenty-Five
Jacksonville
ENCORE:
Katherine Belle             BJ Barham solo
?

Tom Eastons setlist


Elmore James
Special 20
Been All Around This World
The Old New Straitsville Blues
Black Dog
Next To You
Don´t Lie

On My Way


Leif Wivatts foto.

De drar nu vidare enligt

lör 11 mars Garage Bar,Höganäs
sön 12 mars Folk & rock,Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *