Ron Sexsmith – tillbaka i Göteborg efter elva år – Onsdag 7 juni 2017

Kanadensaren Ron Sexsmith kom till Pustervik onsdag 7 juni och vi var ca 200 personer på plats. Det var den första av tre spelningar i Sverige där han senare i veckan spelade på KB i Malmö och Nalen i  Stockholm. Ett verkligt kärt återseende då jag följde honom på i stort sett alla de Göteborgsbesök han gjorde åren 1998-2006.

Ron Sexsmith 7 juni-2017 Pustervik

Nu elva år senare bättre än någonsin. En verkligt generös tillställning där vi fick dryga tjugo sköna popmelodier från alla plattorna genom åren. Med fullt band där Dave Matheson var en härlig typ på sitt keyboard, Don Kerr var säker bakom trummorna, Kevin Lacroix ypperlig på gitarr samt en basist. De var samspelta och med Don Kerr har Ron spelat sedan 1987 och det är i Dons studio i Toronto skivorna oftast spelats in.

Ron kom nyligen ut med sitt trettonde soloalbum The Last Rider. Rons stil är sig lik med starka popmelodier, mycket vemod och texter som berör. Det är verkligen som det beskrivits ” lyssnaren får uppleva kärlek som är både romantisk och bitterljuv, upplyftande och humoristiskt.” Konserten var 90 minuter lång med eget material förutom extranumret Abbas Chiquitita. Se låtlista nedan.

Först fick vi 30 minuter där Rons band kompade Lori Cullen. En röststark sångerska som var scenvan och säker men där låtarna kanske inte riktigt berörde. Hon kom även in för en duett på underbara Autumn Light. En låt med text av brittiske veteranen Don Black, ett ovanligt samarbete då Ron oftast gör både text och melodi.

 

Ron Sexsmith med sin setlist efter konserten Pustervik 7 juni-17
Don Kerr Pustervik 7/6-17

Låtlista

_____________

It Won´t Last For Long
Late Bloomer
Breakfast Ethereal
Thinking Out Loud
The Idiot Boy
Evergreen
Secret Heart
If Only Avenue
Evergreen
Saint Bernard
Radio
Strawberry Blonde
Autumn Light ( duett med Lori Cullen)
Man At The Gate
Lebanon,Tennessee
Worrried Song
West Gwillimbury
Whatever It takes
Gold In Them hills
Who Are We Right Now
Get In Line
Not About To Lose
Deepens With Time
…………………………………..
Chiquitita
Dreams Are Bigger
Tell Me Again
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *