Nikki Lane med band skapade Americanafest på Pustervik – Torsdag 15 juni 2017

Nikki Lane kom från Nashville via spelningar i bl.a England med sitt band och gjorde enda Sverigekonserten under årets Europaturné på Pustervik torsdag 15 juni, Dryga 300 personer kom och fick en Americana-show av bästa märke. Förra året på Pusterviks lilla klubb hade hon med sig gitarristen Jonathan Tyler plus en körsångerska. den gången var det outlaw-country med bl,a covers en av Gram/Emmylous duetter och Waylon Jennings låt Waymore´s Blues. Det var förstås rockigare i år med trummor o bas., Med sig hade hon också australiska sångerskan Ruby Boots som fick en en halvtimma som förakt med Nikkis musiker samt också sjöng med i Nikkis show sista halvan. Varav en låt som solist. En habil insats där en låt hon skrivit ihop med Nikki stack ut.

Ruby Boots
Ruby Boots och Nikki Lane utanför Pustervik 16 juni-17

Nikki har sedan sist nya albumet Highway Queen ute sedan i februari – producerat av pojkvännen Tyler – och vi fick förstås många låtar från detta men också de mest kända från de två tidigare albumen Walk Of Shame (2011) och All Or Nothin´(2014). Det senaste producerat av Dan Auerbach från the Black Keys.

Precis som förra gången avslutade hon med Dylans You Ain´t Going Nowhere där hon lagt till en egen vers. Nikkis samspel med sitt band är härligt att skåda på scen och i det här bandet dominerar gitarristen Alex Munoz.

 
Med Nikki Lane efter konserten 15 juni-17
 
 
 Låtlista med tack till Bosse Olsson
_____________________________

Set Included:
Highway Queen
700.000 Rednecks
You Can´t Talk To Me Like That
Gone Gone Gone
Love´s On Fire
Big Mouth
Send The Sun
Why You´ve Been Gone So Long (Jessi Colter)
Wrap Me In A Fever (Lead Vocal Ruby Boots)
Forever Lasts Forever
Right Time
Jackpot
ENCORE:
Walk With Shame
You Ain´t Going Nowhere (Bob Dylan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *