Justin Townes Earle och Paul Niehaus trollband på Pustervik – 17 juni 2017

Justin Townes Earle var tillbaka på samma scen efter 2.5 år denna kväll 17 juni. Precis som då kompad av Paul Niehaus, känd från Calexico på gitarr och steel. Justin har en avspänd och skön stil, är helt enkelt enormt scensäker numera, roliga mellansnack och han blir bättre för varje år.

Justin är 35 år fyllda men ger ett pojkaktigt intryck samtidigt som han med sin vurm för äldre countrymusik också kan tas för lillgammal. Han skivdebuterade 2007 och som han påpekade från scen är han nog den av dagens singer/songwriter som varit flitigast med att ge ut skivor. Som han sade hela åtta eller nio på tio år. Att han själv inte kan hålla reda på den exakta siffran är lite kul.

Det blev en kväll att minnas med en av americana-musikens allra bästa liveartister. Han har ett härligt svängigt gitarrspel på sin akustiska gitarr medan Niehaus stod för det elektriska samt för pedal steel-spel på ett halvdussin låtar. Det var stor publikrespons bland de drygt 300 på plats och konserten varade i 85 minuter. Många låtar kom från nya albumet Kids In The Street och bland de äldre fanns topplåtar som One More Night In Brooklyn, Mama´s Eyes och White Gardenias, I sin påannons för den senare nämnde han att den var skriven om hans största artistfavorit Billie Holiday.

Paul Niehaus Pustervik 17 juni-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *