Laleh imponerade stort i Trädgårdsföreningen – Fredag 30 juni 2017

Laleh kom att ha sin premiär på sommarturnén i Trädgårdsföreningen fredag 30 juni inför ca 9000 personer (en spelning på Bråvalla-festivalen dagarna innan borträknad). Jag visste förstås att hon har skrivit allt bättre låtar, men blev ändå smått knockad av faktum att hon vuxit ut till en så stark artist.

Efter att ha sett henne just på samma ställe på en mindre scen före Lars Winnerbäck 2010 och på Way Out West 2012 så toppade hon detta med råge. Bra då också men som hon utvecklats, nu var det världsklass. Hon omgav sig ett suveränt band. Ljud och ljus i toppklass och Laleh har verkligen starka låtar med så stor variation på dom 90 minuterna.

Laleh hade en makalös full kontroll på scen och när hon allra sist sätter sig ned på huk på scen och i en lång sekvens mässar textrader ur sin tidigare spelade låtar tror jag inte bara jag fick tårar i ögonen av hennes kraft i utspelet. Starkt.

Först fick vi Lisa Ekdahl som också bra i sin timma. Innan dess spelade även paret Sousou & Maher Cissiko som även kom in på Lalehs show också med två låtar med bra tryck på sina instrument kora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *