Jazzfusionfest på Nefertiti -Mike Stern, Randy Brecker, Lenny White och Teymur Phell – 15 juli 2017

Till Nefertiti kom ett stjärngäng av jazzfusion-musiker den 15 juli. Gitarristen/sångaren Mike Stern, 64 har varit flitig gäst i Göteborg och det var tredje gången jag såg honom på denna jazzklubb. Denna gång kom han med en trumpetare, ingen mindre än Randy Brecker, 71. På trummor ännu en legend, trummisen Lenny White, 67 som är mest känd för sina år i Return To Forever. Dessa tre veteraner kompletterades med ungdomen Teymur Phell, 30  ursp. från Azerbadjan, utbildad i Israel och från 2011 bosatt i New York.

Mike Stern och Lenny White Nefertiti 15 juli-17
Randy Brecker,Teymur Phell och Mike Stern Nefertit 15 juli-17

Det var helt fullsatt och jag tror alla förväntningar infriades redan under första set. Stern var drivande i sitt gitarrspel som inleddes med hans egna låtar Out Of The Blue och KT. Därefter gjorde de en av Breckers låtar Dip Shit, som denne introducerade med sin lite torra humor. Det var fint höra Breckers spel och jag hade nog gärna hört lite mer av honom under kvällen.

Första set kom att vara i hela 70 minuter och där fick vi prov på Mike Sterns förmåga att spela både skirt och jazzrockigt. Lenny Whites trumspel var oerhört skickligt och jag förstår att en hel del i publiken kommit dit för dennes skull primärt.

Vi fick ett klart kortare andra set, Faktiskt på bara 26 minuter och jag tror nog bandet helst hade gjort ett enda längre set. Avslutningslåt var en skön cover av Red House där Stern även sjöng, Hendrix-låten som jag också vill minnas Stern gjorde när jag såg honom på Nefertiti ihop med Bill Evans och Dave Weckl i maj 2013. Som helhet var detta en kväll med spel på oerhört hög nivå.

Randy Brecker efter spelningen Nefertiti 15/7-17
Randy Brecker,,Teymour Phell,Mike Stern och Lenny White, Nefertiti 15 juli-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *