JP Harris med band i energisk countryshow på Pusterviksbaren – 15 augusti 2017

Ett av de bättre nya countryretrobanden kom tillbaka till Göteborg. Jag såg det här Nashville-baserade bandet uppe på KomBar i maj 2015 och sedan var ju JP här ihop i en akustisk spelning med Chance McCoy på Oceanen så sent som i februari i år. När sympatiske JP nu kom till Pusterviks matsal och spelade inför ca 100 personer visade det sig att det var med en helt ny sättning i sina Tough Choices jämfört med för två år sedan. JP berättade för mig att han roterar många musiker i sitt band. Spelningen i Göteborg var den sista i Sverige. Det sades vara tio , här är de åtta senaste speldatumen;

Aug 8: Kafe 44 // Stockholm
Aug 9: Spelhallen // Löderup
Aug 10: Stadsparken // Nässjö
Aug 11: Garage Bar // Höganäs
Aug 12: Parkfestivalen // Falköping  
Aug 13: Pickadoll Festival // Älvkarleby
Aug 14: Bosses Lastkaj // Örebro
Aug 15: Pustervik // Göteborg 

Först fick vi 35 minuter med Miss Tess på sång och Thomas Bryan Eaton på gitarr. Nashville-baserat par och här var det klart mycket Patsy Cline-stil på Tess  Bra röst och hon var skönt personlig i sitt mellansnack och Easton var urstyv gitarrist. På de tre sista låtarna fyllde även trummisen Jon Whitlock in.

Miss Tess och Thomas Bryan Eaton Pusterviksbaren 15/8-17

Dessa tre var sedan med i JP Harris band. Här gick nu Easton över till pedal steel och Miss Tess till bas, Tillkom gjorde gitarristen Mark Sloan. Det blev till en 90 minuters högklassig honkytonk-konsert. JP har en härlig röst och han kan verkligen roa oss i sina mellansnack, Hans historia om hur han såg till att hans idol Red Simpson fick göra en sista spelning var fin.

JP Harris och Miss Tess
Thomas Bryan Eaton,JP och Miss Tess

JP Harris & the Tough Choices spelar honkytonk av den gamla skolan med pedal steel på varje låt. Men JP Harris är samtidigt väldigt modern och tillhör neo-outlawcountryscenen och skriver bra låtar som vi kan höra på albumen I’ll Keep Calling och Home Is Where the Hurt Is. Några av de bästa countryplattor som släppts på senare år

Jag och JP efter konserten
 Låtlista nedskriven av Bo Olsson

——————————————————

California Turnarounds
Badly Bent
Two For The Road
South Oklahoma
Happy Go Lucky Truck Driver (Red Simpson)
I´ll Keep Calling
Hard Road
Maria
Amarillo Highway (Terry Allen)
Home Is Where The Hurt Is
When I Quit Drinking
Freeborn Man (Jimmy Martin)
One For Every Day
Just Your Memory
The Fireman (George Strait)
Why You´ve Been Gone So Long (Mickey Newbury)
Lonesome Onry And Mean (Steve Young / Waylon Jennings)
Gear Jamming Daddy
ENCORE:
Better Move It On Home w Miss Tess vocal (Porter & Dolly)
Six Days On The Road (Dave Dudley)

Miss Tess & Thomas Bryan Eaton

…………………………………………………….

Set Included: 35 Min
Everybody´s Darling
Little Lola
Going Downtown
She´s Always Ready ( Lead Vocals – Thomas)
Ride That Train*
Take You Break You Shake You *
Turn The Cards Slowly (Patsy Cline) *

De tre senare även med Jon Whitlock på trummor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *