Dylan LeBlanc kom tilbaka till Göteborg efter fem år – nu med Alabamabandet The Pollies bakom sig – Söndag 3 september 2017

Dylan LeBlanc kom till Pusterviks stora scen söndag 3 september 2017. Detta var hans fjärde göteborgskonsert i ordningen. Efter första gången på lilla Pusterviksbaren med en kompmusiker på steel guitar i november 2010 kom han sedan till Trädgårns stora scen med fullt band 2011 och till Nefertiti med band 2012.

Dylan LeBlanc Pustervik 3 september-17

Nu fem år senare är det en betydligt säkrare scenartist vi får se och höra. Han var trots allt bara 20 år första gången han kom hit och det var hans första utlandsturné. Efter andra albumet Country Sleep 2013  var det en utmattad ung kille som fick börja om hemma i trakterna kring Muscle Shoals där han delvis växt upp. Med förra årets kritikerrosade album Cautionary Tale i ryggen har han hittat ny kraft.

Dylan LeBlanc med band Pusterviks stora scen 3/9-17

Dylan började med att framträda i fin singer/songwriter-stil helt solo under 25 minuter. Därefter kom hans band in för ett set som blev allt intensivare. Bandet han tagit md sig över Atlanten har också egen karriär hemma i Alabama och heter då the Pollies. De bestod av på gitarr Jay Burgess, på bas Spencer Duncan, på trummor Jon Davis, på keyboard/steel Clint Chandler plus Courtney Blackwell på cello. Jämförelse med Neil Youngs rock kan göras men också med Nick Cave & the Bad Seeds i framförallt sättningen i  bandet, där en skön del i ljudbilden fanns i det intensiva spelet från den kvinnliga cellisten.

Dylan LeBlanc med band Pusterviks stora scen 3/9-17

Supportakt var unge Kirby Brown, uppväxt i Alabama och med ett album nu ute inspelat i Fame-studion i Muscle Shoals,  som fick en dryg halvtimma. Hyfsade egna låtar, men också två covers; Neil Youngs Unknown Legend och Loudon Wainwright IIIs One Man Guy. Han stil påminde lite om den senare.

Dylan Le Blanc var på scen 110 minuter inalles. Vi var inte särsikt många i publiken den här söndagskvällen. Kanske 150 personer, men i takt med att tiden gick blev trots detta stämningen allt bättre. Dock med på tok för hög volym för min egen del mot slutet.

Kirby Brown Pusterviks stora scen 3/9-17

Låtlista med tack till Bo Olsson

(ej helt komplett , fler låtar gjordes)

—————————————–
Look How Far We Come
Death Of Outlaw Billy John
Low
Roll The Dice
I´m Moving On
Man Like Me
Emma Hartley
Beyond The Veil
Easy Way Out
If The Creek Don´t Rise
ENCORE:
Ny Låt
Cautionary Tale

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *