Dweezil Zappa med band helt briljanta på Konserthuset – Söndag 21 oktober 2017

Dweezil Zappa kom till ett fullsatt Konserthus i Göteborg söndagen 21 oktober. Med ett delvis förnyat band förstärkt av Norwegian Wind Ensemble, en blåssektion på 10 personer och 2 st på vibrafon/slagverk på flertalet låtar. Det var femte gången sedan 2010 Dweezil kom till Göteborg och  precis som senast 2015 på Konserthuset bidrog den norska gruppen med en fullständigt makalös insats.

Dweezil Zappa Plays Whatever The F@%k He Wants: Cease & Desist Tour kallar han turnén som spinner vidare på förra årets 50-årsjubileum av Frank Zappa och Mothers Of Inventions första album Freak Out. Vi hörde från start låtar ur debuten som Motherly Love, It Can´t Happen Here och Any Way The Wind Blows. Andra tidiga låtar i första timman var Mom and Dad och Cruisin For Burgers.

Sedan sist hade Dweezil bytt några medlemmar, Kvar var Sheila Gonzalez – saxofon, flöjt, keyboards, sång, Chris Norton – keyboards, Kurt Morgan – bas och Ryan Brown – trummor.

Till i år har tillkommit multi-instrumentalisten och sångaren Adam Minkoff som ersättare till Ben Thomas. Samt en yngre sångerska han presenterade men som jag inte helt uppfattade namnet på  ev, Shawn Cole, Bägge dessa senare sjöng förträffligt och att Dweezil är en övertygande gitarrist fick vi verkligen höra den här  kvällen.

Sheila Gonzalez

Många taktbyten blev det under kvällens 2 timmar 35 min .Varierat och aldrig tråkigt .Slutade med lång Dinah-Moe Humm och I Am The Walrus där även Phil Collins Sussidio var invävt. Lika överraskande som att de spelade hela James Bond Theme i mitten, I övrigt bara pappa Franks låtar. Se låtlista nedan

LÅTLISTA

______________________

Latex Solar Beef
The Mudshark
It Can´t Happen Here
You´re Probably Wondering Why I´m Here
Bow Tie Daddy
Harry, You´re A Beast
The Orange County Lumber Truck
Motherly Love
Any Way The Wind Blows
Mom And Dad
Tell Me You Love Me
Cruisin´ For Burgers
James Bond Theme
Billy The Mountain: Studebaker Hoch
Rollo Medley
Muffin Man
Would You Go All The Way ?
Wind Up Working On A Gas Station
Dirty Love
Daddy, Daddy, Daddy
What Kind Of Girl Do You Think We Are ?
Village Of The Sun
I´m The Slime
Let´s Move To Cleveland
Zomby Woof
———————————————-
Doreen
Cosmik Debris
Dinah-Moe Humm
I Am The Walrus
The Mud Shark

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *