Daniel Romano gav allt i en intensiv timme på Pustervik – Tisdag 7 november 2017

Den 32-årige kanadensaren Daniel Romano körde en intensiv konsert med sitt band the Jazz Police tisdagen 7 november. En basist, en trummis och en kvinnlig keyboardist som även fick sjunga några duetter med Daniel.

Vi var ca 250 i publiken på Pusterviks stora klubb som även fick en support-akt på dryga 30 minuter, kanadensaren Steven Lambke som på hälften av låtarna kompades av the Jazz Police. Det fanns något i hans låtar och med band blev det som bäst.

Detta var den fjärde gången på lika många år som Woody West tagit hit Daniel. Första gången var 2014 uppe i Matsalen, andra tillfället 2015 var han ensam på Stora klubben och nu kom han för andra gången med band. Otroligt nog hade jag missat de tre föregående men fick nu en verkligt komprimerad dos av honom.

Konserten började rockigt värre och att skulle bli mest låtar ur nya albumet Modern Pressure var vi ju inställda på. Han har ju ändrat stil genom åren och efter två countryalbum är det på de senaste två mer rock med drag av 60-och 70-tal,

Hans låtar är väldigt melodiösa och och för mig känns det som det blir alltmer av Bob Dylans frasering och låtskrivande över honom. Vilket han gör verkligt bra på skiva men problemet live var att vi inte hörde texterna. Men efterhand mitt i lät han det spricka upp i några lugnare partier och vi fick t.om några låtar med countrydoft som fina duetten Impossible Green.

Som rockshow var det verkligt bra med en taggad Romano nu på sin sista Sverigespelning för denna turnén. Lite märkvärdigt kort show kanske med tanke på att han nu har fyra album att plocka ur. Men de första två är mer country i Gram Parsons stil och Daniel har klart valt en inriktning bort från detta med den sättning han nu har med sig.

Låtlista med tack till Bosse Olsson

——————————————————————

Modern Pressure
Hunger Is a Dream You Die In
Strange Faces
When I Learned Your Name
Roya
Dead Medium
I Had To Hide Your Poem In A Song
Turtle Doves
Sucking The Old World Dry
(Gone Is) But A Quarry Of Stone
If I´ve Only One Time Asking
Gone Gone Gone (Everly Brothers) / My Generation (Who)
Impossible Green w Lady Organist Vocals
A New Love (Can Be Found)
Fake Love Songs
What´s To Become Of The Meaning Of Love
ENCORE:
Runner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *