Bonnie Bishop-nytt starkt namn på första Skandinavien-turnén – 10 november 2017

Bonnie Bishop från Texas kom till Falkenberg på sin andra Sverigespelning, premiären var dagen innan i Kristinehamn. Hon hade med sig från USA Ford Thurston på gitarr och Brady Blade på trummor samt en svensk basist hon kallade Leslie.

Bryan Blade, född 1965,  minns vi från flera americanalbum , i Emmylou Harris Spyboy och med Buddy Miller live och på skiva bl.a. Tidvis bosatt i Stockholm har denne Louisianafödde trummis stora meriter som livemusiker. Inte att förväxla med fem år yngre brodern Brian Blade.  trummis och kompositör och ett stort namn inom jazzmusiken.

Me and Bonnie efter showen 10 november

Bonnie var en röststark kvinna som körde i en southern rockstil och hon var som en blandning av Bonnie Raitt och Beth Hart. Den förra har dessutom spelat in två av Bonnie Bishops låtar,  bl.a Not Cause I Wanted To som vi fick här med Bonnie solo på piano, Hon spelade piano på en fem-sex låtar, annars gitarr.

Hon var oerhört inspirerad och gav oss hela två timmars show. Alla egna förutom  en cover av Get Back och en fin Whipping Post ihop med enbart Ford. Se hela låtlistan nedan

Bonnie Bishop kommer vi garanterat höra mer av framöver. Starka egna låtar och en scenpersonlighet. Hennes senaste album Ain´t Who I Was gavs ut i maj i år . Det är producerat av David Cobb , som är mannen på modet just nu efter framgångarna med Chris Stapleton, Jason Isbell och Sturgill Simpson.

Låtlista med tack till Bosse Olsson
———————————————
Ain´t Who I Was
Mercy
Bad Seed
Be With You
Get Back
Looking For You
Poor Man´s Melody
World Like This
You Will Be Loved
New Song (Kommer på nästa platta)
Too Late
Not Cause I Wanted To (Bonnie Solo Piano)
Whipping Post (Allman Brothers) Bonnie & Ford Thurston
Love Revolution
Done Died
Right Where You Are
ENCORE:
Song Don´t Fail Me Now (Gabe Dixon)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *