Sinne Eeg tolkade Ella Fitzgerald kompad av Bohuslän Big Band på Stora Teatern – Söndag 18 februari 2018

Danska Sinne Eeg är vid det här laget en rutinerad jazzsångerska som mest gjort eget på skiva. Men som många andra är hon influerad av Ella Fitzgerald och under dennas jubileumsår (100 sedan Ella föddes 2017) gjorde Sinne hyllningsspelningar kompad av Bohuslän Big Band ifjol och var bl.a på Götaplatsen under Kulturkalaset. Det var så populärt att de nu fortsatt fira Ella även in på 2018. Att det sexton personer starka BBB är väl samspelta med Sinne märktes.

Det blev massor av pärlor ur den amerikanska sångboken den här söndagskvällen 18 februari på ett Stora Teatern fyllt med säkerligen mer än 400 personer. Sinne är perfekt för det här materialet med sin förmåga att scatsjunga i nummer som Sweet Georgia Brown och A Tisket, A Tasket t.ex och imponerade än mer i ballader som Prelude To A Kiss och extranumret som var Gershwins fina Someone To Watch Over Me.

Se komplett låtlista nedan . Konserten var 40 min före paus och 45 minuter efter. Se även två korta filmsnuttar på mitt Instagram.

Låtlista
_______________
Too Darn Hot
Let´s Do It
Bewitched
Rockin´ In Rhythm (bara BBB)
A Passion Flower (barr BBB)
The Boy From Ipanema
————————————————–
A-Tisket, A-Tasket
Mr. Paganini
Take The A-Train
Sweet Georgia Brown
A Prelude To A Kiss
Just You,Just Me
Someone To Watch Over Me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *