Martha High- soulsångerska med meriter hos James Brown kom till Nefertiti – Lördag 24 februari 2018

Soulsångerskan Martha High, född 1945, känd från sina närmare 30 år i James Browns band och senare med Maceo Parkers band kom till Nefertiti lördag 24 februari.  Nu med egen trio med göteborgaren Erik Wakenius som gitarrist samt Leonardo Corradi på hammondorgel och Tony Match på trummor.

Detta var den sista av 20 spelningar i Europa där Stockholm och Oslo var avverkade bl.a. Från scen antydde hon att hennes röst var lite sliten efter alla spelningar och det var kanske därför vi fick såpass korta set från henne.

Bandet körde i nära 20 minuter med jazzrock-fusion innan Martha väl kom in, En inte alltför passande musikstil denna kväll  för alla oss som suktade efter soul och R&B, men som däremot rättades till när Martha väl kom in.

Första set var hon på scen i bara 35 minuter, efter en rivig inledning kom hon med härliga jazzballaden Don´t Go To Strangers, en hit för Etta Jones 1960. Martha berättade att hennes mamma alltid sjöng på den låten hemma i Washington D.C. Verkligt bra sväng var det när hon gjorde Ding Dong Man, hennes som hon sade allra första solosingel på 1970-talet och hon lät den gå över i discolåten Ring My Bell som vi minns med Anita Ward.

Andra set började med Erik Wakenius solo i ett akustisk virtuost jazzsoulnummer och därpå bandet i en låt med mycket hammondorgel-spel innan Martha kom upp. Hon började denna halva med en funkig tio minuter lång Cold Sweat och avslutade också kvällen med ännu en James Brown-låt i Get On Up. Här tog hon upp par att dansa loss på scenen och det blev en väldigt fin stämning med fullt tryck mot slutet. Se fina korta filmer på mitt Instagram

Låtlista
—————-
Higher ???
Don´t Go To Strangers
You Need A Woman Like Me
He´s My Ding Dong Man/Ring My Bell
———————————————————-
Cold Sweat
Lean On Me
Be Thankful
Get On Up

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *