Chris Robinson Brotherhood skapade magisk rockmusik på Pustervik – Lördag 10 mars 2018

Chris Robinson Brotherhood kom tillbaka till Pustervik lördagen 10 mars 2018. Samma femmannaband som senast spelade här 28 februari 2016. Med Neal Casal som förstegitarrist med ett enormt skönt sound. Adam MacDougall på ett flertal klaviaturinstrument hade ett grym sväng. Till det en stabil rytmsektion bestående av Jeff Hill på bas och Tony Leone på trummor.

Chris som är född i december 1966 var som bekant tidigare ihop med brodern Rich frontfigur i framgångsrika The Black Crowes, men har nu detta sitt drömprojekt som befinner sig mitt i sin mest produktiva period hittills och som trots flitigt turnerande även hunnit spela in ett par studioalbum, en EP och ett livealbum under loppet av bara något år.

Det lät verkligt mycket Kalifornien om dem, organiskt 70tals stuk i Grateful Deads och Little Feats anda. Boogierock emellanåt samt bra stämsång där spår av Eagles kunde märkas och MacDougalls spel gav ekon av Ray Manzarek i the Doors. I en intervju i Uncut kallade Chris deras musik för California stoned-out sound.

Första set på nära 75 minuter började med en fin version av Gram Parsons-låten Lazy Days, låten Gram spelat in med tre band ; The International Submarine Band, The Byrds och The Flying Burrito Borthers. Sedan följde CRBs egna härliga låtar. se låtlista nedan:

Adam MacDougall

De började andra set med en fin cover av Roy Orbisons hitlåt Dream Baby. Sedan också några bluesrockiga låtar där Chris spelade munspel och vi fick lite Black Crowes-stil. Andra set blev 70 minuter där extranumren var två Dylancovers; I Shall Be Released i countryrock stil och Positivley 4th Street.

Ett höjdargig med ett band i toppform. Chris sjöng riktigt bra ikväll. Runt 500 personer hade kommit till Pustervik. En bra siffra med tanke på att Joan Baez hade fullt hus på Konserthuset samma kväll.

 
Låtlista med tack till Bo Olsson
————————————-

Lazy Days
Roan County Banjo
The Chauffeur´s Daughter,
New Cannonball Rag
Beggars Moon
Tulsa Yesterday
High Is Not The Top
Rosalee

————————————–

Dream Baby
Vibration And Light Suite
Venus In Chrome
Hark, The Herald Speaks
She Shares My Blanket
Behold The Seer
Ain´t It Hard But Fair
Narcissus Soaking Wet
ENCORE:
I Shall Be Released
Positively 4th Street

Southern Blends-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *