Plura – En man av hjärtat-showen kom till Kajskjul 8 – Fredag 13 april 2018

Plura – En man av hjärtat. Krogshowen som gick på Scalateatern i Stockholm i höstas kom nu till Göteborg och till den passande Kajskjul 8 med plats för cirka 400 personer. Jag såg den fredag 13 april i den första av fyra speltillfällen.

Han kom med ett ungt band under ledning av sonen Axel Jonsson Stridbeck på gitarr och i övrigt med Freja Drakenberg – klaviatur, gitarr, slagverk, fiol, Marcus Arborelius – klaviatur/dragspel, Zackarias Ekelund – trummor och Jonatan Lundin – elbas.

Plura har själv skrivit manus tillsammans med Hugo Hansén och Mauro Scoccos röst guidar oss förinspelad genom föreställningen med anekdoter och frågor till Plura. Ett lite märkligt grepp kan tyckas och det fungerar väl sisådär. Det blir några brottstycken kring uppväxten, familjen och livet plus en hel del om döden.

Det var väl också ett sätt att slippa prata om karriären med bandet Eldkvarn, deras medlemmar och skivor mm. Jag hade hellre sett ett mer personligt direkt tilltal till oss i publiken, vilket vi egentligen bara fick innan det allra sista extranumret, den underbara låten Nerför floden dom gjordes i nedskalad version med bl.a dragspelskomp,

Men de förväntade mest kända Eldkvarn-låtarna fanns med. Bland toppar Håll huvudet högt, Alice, Blues för Bodil Malmsten och Fulla för kärlekens skull. Bra var också de nya låtarna Den här världen är slut och Vad gjorde jag. I slutet fullt ös med ett medley av de äldre låtarna : Vår lilla stad/3:ans spårvagn genom ljuva livet/Pojkar, pojkar, pojkar.

Summa summarum blev det en festlig kväll i en mysig miljö för alla oss som gillar mannens låtar. Två set om 55 resp. 75 minuter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *