Bill Evans Petite Blonde II bjöd på storartad jazzfusion på Nefertiti – Söndag 6 maj 2018

Saxofonisten Bill Evans kom till Nefertiti söndag kväll 6 maj med sitt band Petite Blonde II. En jazzfusiongrupp Bill hade 1992 återupplivad med samma trummis i Dennis Chambers. Nu kompletterad med Gary Grainger på bas och hemmasonen Ulf Wakenius på gitarr. Världsklass på alla dessa fyra såklart. Bill själv varvade mellan sopransax och altsax och är förstås lika ljuvlig på bägge instrumenten. Till flera låtar också pianist.

Furiöst snabbt spel från Ulf och Bill i två ca. 10 minuter långa fusionlåtar med stadigt och underbart spel av rytmsektionen. Tredje låt en av få som presenterades och dess namn var The Hobo. I fjärde låten efter ca 35 min Bill på piano och sång i en soulig ballad Kings & Queens. I andra del bl.a Wakenius-kompositionen D. C. Blues och Uffe hade en enorm felling hela kvällen . Det syntes att de var i form och ett helt fullsatt Nefertiti på säkert 280 personer lyfte nog bandet också,

Dennis Chambers och Gary Grainger 6 maj-18 Nefertiti

Sista låt innan extranummer en cover av Ain’t No Sunshine med sång och piano av Bill. Allt som allt två set om 55 resp. 60 minuter. Se några klipp på mitt Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *