Chip Taylor med intim och fokuserad spelning i Pusterviks matsal – Söndag 27 maj 2018

Chip Taylor är en favorit som är lika bra live ännu som när han 1999 kom till Göteborg för första gången. Söndag kväll 27 maj kom han att spela inför en liten men lyhörd publik i Pusterviks matsal. Med sig på scen precis som vid de senaste spelningarna på KoM Bar den norske pianisten Göran Grini.

 

Chip gav oss sin vanliga dos av underbart mellansnack och fina låtar. En sann ambassadör för countrymusiken. Nyligen har Chip på sitt egna skivbolag Train Wreck Records gett ut en dubbel-CD med hans tre album på Warner från åren 1973-75. Efter det första av dessa har han kallat denna Europaturné för Last Chance Tour. De tre första låtarna den här kvällen var också från denna LP. Sköna (I Want) The Real Thing, Son Of A Rotten Gambler och I Wasn´t Born In Tennessee.

 

Han körde också sina stora hits Wild Thing och Angel Of the Morning plus flera mycket fina finstämda ballader från vårens album Fix Your Words i ett starkt koncentrerat set på 80 minuter. För första gången i Sverige var även frugan Joan med och hon har nu också fått en ny låt tillägnad sig. Det var Joan som tog fotot på oss nedan. Se några liveklipp på mitt Instagram och läs låtlista nedan. Tack för hjälp med den till Bo Olsson. Så här skriver Chip själv i sin Road Journal om kvällen: http://trainwreckrecords.com/road_journal/

.
Setlist: 80 Min
————————————-
(I Want) The Real Thing 
Son Of A Rotten Gambler
I Wasn´t Born In Tennessee
Track 224
When I Was A Kid
Joan Joan Joan
A Song I Can Live With
When He Goes … He Goes
Crazy Dreams Crazy
You Just Think You Changed Your Mind
Angel Of The Morning
Wild Thing
Fuck All The Perfect People
————————————————
Big River (J.Cash)
 
Nedan alla gånger jag sett Chip Taylor live , En spelning i Austin, två i Halden och två gånger i Varberg (den ena med Carrie Rodriguez) samt med denna kväll sju gånger i Göteborg.
I Göteborg har jag missat honom vid tre tillfällen; den spelningen han och Carrie gjorde på Bommens salonger 2004 och två gånger på KoM  2014 och 2017,
Restaurang Jord 1999-12-08
Pusterviksbaren 2001-11-26
Pusterviksbaren2002-09-16

 

Austin Hall       2004-03-17

Majas Varberg 2005-08-24

 
Down on the farm 2007-08-03
Down on the farm 2007-08-04
Trädgårns matsalscen 2009-09-04

 

Majas Vid Havet,Varberg 2011-07-20

 
Musikens Hus 2012-02-02
   
   
   
   
KoM musikoch bar                   2015-09-01
 

 

 
 
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *