Anderson East i en fin soul och R&B-kväll på Pustervik – Tisdag 12 juni 2018

Anderson East från Nashville kom med sex man och gjorde en soulrockig konsert på Pusterviks stora klubb tisdag 12 juni.

Det var samma fina band som för två år sedan  – 31 augusti 2016 – på Pustervik där det ikväll var riktigt bra ljud med de två blåsarna som gick fram perfekt. Gitarristen Scotty Murray måste nämnas med sitt sköna sound och han hade brorsan Jon Murray på bas. Dessa bröder presenterades av Anderson som “criminals” från Yuma, Arizona.

Trummis var Darren Dodd från Georgia och en stor behållning var unge 23-årige keyboardisten Philip Towns från Alabama som i bl.a Girlfriend var en fröjd att höra.

Anderson East, eller Michael Anderson som är hans riktiga namn, fyller 30 år den 17 juli och besitter scennärvaro, har en uttrycksfull och innerlig röst som gjord för soul- och R&B-musik, är klart duktig gitarrist och skriver bra egna låtar. Nu med många nya från albumet Encores som kom i januari. Producerat Dave Cobb.

Till skillnad från vid spelningen i Falkenberg lördagen innan (9/6) – där visst ca 1000 personer såg honom utomhus på Hwitan – gjorde han här ett solonummer som första extranummer. Liksom förra gången i Göteborg var det ca. 250 personer inne i lokalen och vi fick 1 timma 35 minuters konsert.

Låtlista med tack till Bo Olsson
————————————————-
Somebody Pick Up My Pieces (Willie Nelson)
King For A Day
Sorry You´re Sick (Ted Hawkins)
Surrender
Devil In Me
Learning
If You Keep Leaving Me
Without You
Girlfriend
All On My Mind
This Too Shall Last
ENCORE:
Cabinet Door (Solo)
Satisfy Me
House Is A Building

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *