Los Lobos i sin första klubbspelning i Göteborg – Onsdag 19 augusti 2018

Los Lobos kom till ett välfyllt Pustervik onsdagen 29 augusti. Med sex man i bandet, samma sättning på fyra av dem sedan 1974. Dessa rutinerade herrar i dryga 60-årsåldern är på vänsterflanken Cesar Rosas på sång/gitarr och som är den som styr upp på scen. Till höger står den väldige David Hidalgo på sång/gitarr och med dragspel, själva musikaliska motorn kan man säga och han delar leadsången ganska precis till hälften med Cesar.

Conrad Lozano, Louie Perez, Bugs Gonzalez och David Hidalgo

Mitt emellan dem stadige basisten Conrad Lozano och lugne Louie Perez på akustisk gitarr och mandolin. Han som om annars främst är bandets trummis genom åren. Men nu avlastades Louie på alla utom tre conjunto-låtar av betydligt yngre Enrique “Bugs” Gonzalez, en Mexico-född musiker som kom med som turnémedlem i december 2011. Sedan finns längst ut till höger Steve Berlin på keyboards och saxofon, medlem sedan 1984. Viktig för deras unika sound. Såklart är dessa musiker tighta efter mer än 40 år som band.

David Hidalgo och Steve Berlin

Efter 30 min blev de sju man på scen när Hook Herrera kom in på munspel under slutet av den som alltid långt utdragna The Neighborhood. Han var sedan med på ytterligare ett antal låtar (se de märkta med * i låtlistan). Efter en timme tog skicklige gitarristen David Hidalgo fram dragspelet. Det blev tre-fyra conjunto-låtar som satt bra för variationens skull. Här gick också Louie Perez in på trummor.

Cesar Rosas,Hook Herrera och Conrad Lozano 
Cesar Rosas

Det var mer rock´n roll än väntat och framförallt lite mer blues-artat genom Hook Herreras medverkan. Hook växte upp med Los Lobos-medlemmarna i East Los Angeles, men är numera bosatt på Tjörn.

Många med mig tyckte första timman var lite grötig ljudmässigt, men att det lyfte när conjunto-låtarna kom och sedan var det klart bättre ljudbild fram till slutet. Bra tryck i en nästan fullsatt lokal där de slutade med medley av La Bamba/Good Lovin´ som vanligt och med den hade de spelat i 110 minuter.

Louie Perez spelade trummor på några låtar

Detta var Los Lobos blott andra spelning i Göteborg. Förra gången var sommaren 1992 på Heden under All Star Festival då de gjorde en 45 minuter spelning. De har däremot spelat en hel del i Sverige sedan dess bl.a i Gävle Konserthus 2007, på Nalen i Stockholm 2011 och senast på Malmöfestivalen 2014. De spelade dessutom dagen innan Pustervik nere på KB i Malmö (28/9-18) och kom till Gävle Konserthus (1/9).

Låtlista

————-

Maricela
That Train Don´t Stop Here
Chuco´s Cumbia
Down On The Riverbend
Reva´s House
The Neighborhood
Don´t Keep Me Wondering (Allman Brothers) *
300 Pounds Of Heavenly Joy (Howlin´ Wolf)*

Walking With Frankie Lee *
La Veganza De los Pelados
Volver Volver (Vicente Fernandez)
La Pistola y Corazon

Kiko And Lavender Moon
Don´t Worry Baby *
Más Y Más

I Got Loaded
———————————————
Burn It Down
I Walk Alone *
La Bamba / Good Lovin´  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *