Säkert! skapade stämning med fint band på Lisebergs stora scen – Fredag 7 september 2018

Säkert! kom med sju musiker till Lisebergs stora scen fredag kväll den 7 september. Det blev en härlig konsert inför storpublik och detta trots att Annika Norlin hade röstproblem. Hon erkände direkt att hon delvis tappat rösten och kände sig sjuk, men eftersom det var sista spelningen på denna sommarturnén var det väl bara att köra tänkte hon. Som hon sade från scen ” jag hade inget bättre för mig ändå den här fredagskvällen”.

Det blev alltså en minnesvärd konsert trots detta och det verkade som hennes röst bar mer och mer allt eftersom. Sedan hade hon ju också sånghjälp av några av sina musiker, de flesta av dem från Annikas nuvarande hemstad Umeå. En kollektiv insats i högre grad än hur det brukar vara eventuellt på sångsidan för i stället för att enbart köra bakom Annika får nämligen keyboardisten Lovisa Nyström och violinisten Frida Johansson ta hand om hela verser i många låtar.

En fin sånginsats stod också gitarristen Jakob Nyström för i duetten Funky Nassau. Jakob, som är broder till Lovisa, har många järn i elden, egna skivor under namnet Algesten och ifjol turnerade han ihop med Sofia Karlsson, bl.a spelade de på Taubescenen.

Tyvärr störtregn sista 25 minuterna men då hade det gått en timme redan. Finfin variation på den här konserten och det är helt klart en unik låtskatt hon har. Och unik sångstil. Sista nummer i ordinarie set en rejäl rockig låt Allt som är ditt. Sedan hela fyra extranummer. Stort publikstöd åtminstone fram till ösregnet.

Låtlista
——————————————
 1. Allting flyter
 2. Snooza
 3. Grottorna
 4. Influensa
 5. Kommer hända
 6. Får jag
 7. Det ska hända dig med
 8. Funky nassau
 9. Dian Fossey
 10. Arktiska oceanen
 11. Isarna
 12. Washington
 13. Fredrik
 14. Allt som är ditt
 15. Dansa fastän
 16. Skadat exemplar
 17. Är du fortfarande arg?
 18. Tyst nu

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *