Brent Cobb & Zack Logan – två imponerande Americana-akter uppe i Pusterviks matsal – Söndag 16 september 2018

Denna söndagskväll den 16 september fick vi sydstatsrock och tuffare country i lika delar uppe i Pusterviks matsal. Huvudakt var Brent Cobb och hans band baserade i Nashville, men där ledaren har rötterna i sydvästra USA, närmare bestämt i lilla Ellaville, Georgia. Bra egna låtar där det var såväl Allman Brothers-stuk som lite av Waylons countryrock.

Brent är vid 32 års ålder ett relativt nytt namn med få skivor ute. Efter ett debutalbum 2006 dröjde han till 2016 med Shine On A Rainy Day och i maj i år kom fina Providence Canyon. Alla tre producerade av Brents kusin Dave Cobb.

Dave Cobb är mannen bakom många succéalbum med storheter som Chris Stapleton, Jamey Johnson, Jason Isbell, Sturgill Simpson och Shooter Jennings. Brent berättade för mig efteråt att Shooter Jennings och dennes basist Ted Russell Kamp var de som en gång fick in honom i branschen.

Detta var Brents andra turnésväng i Sverige, men första gången Göteborg. Han hade med sig ett tight litet band där särskilt gitarristen var bra och verkligen kunde spela med variation.

Jag och Brent Cobb efter spelningen

Zack Logan fick agera förband. En Nashville-baserad singer/songwriter med rötterna i Newton, Mississippi. Helt enormt bra röst och utstrålning på Zack. Hans fina komp med fiddle och ståbas var perfekt för Zack. Dessa bägge var göteborgare och på sista låt kom ännu en musiker från staden in på sång och gitarr i form av Michael Hansson. Många var positivt överraskade av bägge akterna. Fullt uppe i matsalen.

Zack Logan
Jag och Zack Logan

Låtlistor med tack till Bo Olsson

Brent Cobb & Them
—————————-
Setlist: 78 Min
When The Dust Settles
Diggin´ Holes
Down In The Gulley
Come Home Soon
Solving Problems
Let The Rain Come Down
King Of Alabama
Providence Canyon
If I Don´t See Ya
30-06
Poor Travelin´ Boy
Sucker For A Good Time
Black Crow
Ain´t A Road Too Long
South Of Atlanta
Country Bound
Zack Logan
Setlist: 35 Min
Dogs Chase Cars
Annalee
Ramblin´ Shoes
Trouble Doing The Right Thing
I´m Coming Home
Raised By Wolves
Two Weeks At A Time (Vocals: Zack & Michael Hansson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *