Barrence Whitfield med stark röst – fint kompad av Wentus Blues Band i Kungsbacka – Tisdag 16 oktober 2018

Rutinerade R&B/soul-sångaren och entertainern Barrence Whitfield kompades av finska Wentus Blues Band på lilla restaurang Ester i Kungsbacka tisdagen 16 oktober. En sångare med stor bredd i sin repertoar.  Wentus som vanligt perfekt följsamma. Konserten varade i ca 1.45 min i ett set och vi var nog drygt 80 personer i lokalen. Alla mer än nöjda med upplevelsen vill jag tro.

 

Jag fick en hela 35 minuter lång intervju i lung och ro med Barrence efteråt. Denne idag 63-årige sångaren var otroligt inspirerande att tala med. Han hade redan i mitten av 60-talet kommit in på Apollo Theatre i Harlem, New York och sett James Brown live osv. Därefter hade han blivit god vän med allt från Don Covay och Solomon Burke till Tom Russell. Med den senare har han t.o.m gjort två album.

Barrence är en stor skivsamlare och jobbar av och till i en skivaffär även idag mellan turnéerna. Han blev riktigt glad när jag gav honom tre LP att ta med hem. Damita Jo, Roosevelt Sykes och t.o.m en LP med The Spotnicks fick han med sig. Dagen innan hade han köpt en bunt LP nere i Malmö. Bl.a pratade vi om de fina album med blues/R& B som kom på svenska skivbolaget Mr R&B. Intervjun kommer dyka upp i Radio Nostalgi så småningom förhoppningsvis.

Låtlista som jag uppfattade titlarna (många av dem säkert fel)
————————–
Bloody Mary
Georgia Slop
I´m in the madhouse
Make you mine (Magic Slim)
I hear lazy lady
Blues is the theme  (egen)
Slowback Rose
Stupdity  (Solomon Burke)
Girl from the outley dance
Stop pushing my arm
Dip dop (Little Richard)
King Kong
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *