Laura Veirs i finstämd konsert ihop med Alex Guy på Oceanen – Måndag 22 oktober 2018

Den amerikanska folk/indie sångerskan och låtskrivaren Laura Veirs är inte ofta i Sverige. Nu kom hon till lilla Kulturhuset Oceanen uppe på Stigbergstorget i Göteborg måndagen 22 oktober. Senast och enda gången innan hon spelat i Göteborg var på Pustervik så långt bak i tiden som 2004, samma år hon gav ut sitt fjärde album.

Nu i år är Laura aktuell med sitt tionde studioalbum The Lookout. Albumet innan kom 2016 och fick mycket stor uppmärksamhet då det var ett samarbete med de betydligt mer välkända Neko Case och k.d.lang. Ett album de spelade in i Lauras hemstad Portland,Oregon där hon bor med sin man producenten Tucker Martine och deras två söner.

Det var en fin konsert med många rätt korta låtar på de 70 minuter den varade. Hon är en finurlig låtskrivare som inte precis överdriver refränger. Alex Guy var med på viola, piano och gitarr samt bakgrundssång  under hela tiden och hon hade dessförinnan gjort 30 minuter själv. Som jag missade men som några jag träffade tyckte var verkligt bra.

Laura gjorde låtmaterial från de flera av sina äldre album men förstås många från det senaste. Ur detta fick vi bl.a Margaret Sands, Seven Falls och The Meadows.

Alex Guy och Laura Veirs

Bland de bättre var hyllningslåtarna till Judee Sill och Carole Kaye. I stil kan hon påminna en del om just Judee Sill och även Suzanne Vega samt med lite drag av Joni Mitchell.

Låtlista nedskriven av Bo Olsson

———————————————-

Margaret Sands
I Can See Your Tracks
Song For Judee (Case Lang & Veirs)
Make Something Good
White Cherry
Carol Kaye
Lonely Angel Dust
Magnetizied
Lake Swimming
Seven Falls
When You Give Your Heart
Wide-Eyed, Legless
Shape Shifter
Spelunking
Unknown Legend (N.Young)
Life Is Good Blues
July Flame
ENCORE:
Sun Song
The Meadows

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *