Walter Trout bjöd på bluesrock med imponerande gitarrsolon och tight band på Pustervik – Tisdag 13 november 2018

Walter Trout tillbaka i Göteborg och kom med ett ytterst kompetent band till Pusterviks stora scen tisdagen 13 november. Senast han var i staden var i april 2009 på Trädgårn. Då som nu med mestadels tung bluesrock.

Walter Trout är vid nu fyllda 67 år tillbaka i form efter svår leversjukdom som för fem år sedan höll på att kosta honom livet. Han låg på sjukhus i hela åtta månader i väntan på sin nya lever. Med viljestark träning har han kommit tillbaka som en av bluesens främsta gitarrister på livescenerna.

Oerhört driven är denne mannen än idag och han briljerar med väldigt många gitarrsolon, dock utan att ta över helt utan det är verkligen ett band vi får höra.

Keyboardist var inte den utannonserade utan skicklige Ted Zig Zag som visst spelat med Guns´N Roses. Även basist en annan, vi fick Johnny Griparic som är svensk men verksam i USA och som lämnade Jönköping tidigt och bl.a spelat med Slash´s Snakepit. Trummade gjorde Michael Leasure med den äran. Inte undra på att det var tunggung emellanåt.

Efter 50 min kom munspelaren Hook Herrera in för fyra låtar. En extra gitarrist – som också är deras roadie- Andrew Elt kom in efter 70 minuter och nu blev det mot hårdrock till. Sista låt i ordinarie set efter två timmar var Freddie Kings Going Down. Första extranummer Canned Heat-kända Bullfrog Blues spelad i en Rory Gallagher-stil. Walter frågade t.o.m om vi var Rory-diggare och vi fick räcka upp hand om vi hade sett Rory live.

Det var säkerligen 400-450 personer inne på Pustervik. Lite väl massivt ljud i längden kanhända, fler lugna partier hade hjälpt, Låtarna från Battle Scars från 2015 skrev han efter att kommit tillbaka till livet 60 kilo lättare och de var alla bra.

Förra året kom han med albumet We´re All In This Together där han har prominenta gäster på alla spåren. Walter är en populär person i bluesvärlden och hade inte svårt få med namn som Joe Louis Walker, Kenny Wayne Shepard, Edgar Winter, Joe Bonamassa, John Mayall m.fl.

Det var i John Mayall´s Bluesbreakers vi först fick se Walter Trout här i Europa, Han var den gruppens gitarrist under många år på 1980-talet och innan dess fanns han som medlem i Canned Heat. Från 1990 har han däremot haft egna band.

Ted Zig Zag på hammond och sång
Låtlista med tack till Bo Olsson
———————————————
I Can Tell
I´m Back (Luther Allison)
Me, My Guitar And The Blues
Almost Gone *
Cold Cold Ground *
Gonna Hurt Like Hell w. Hook Herrera – Harmonica
The Blues Came Calling w. Hook Herrera – Harmonica
Rock The House w. Hook Herrera – Harmonica **
Tomorrow Seems So Far Away * w. Hook Herrera – Harmonica **
Lord Have Mercy On My Soul ** Andrew Elt – Lead Vocals
Please Take Me Home * **
Serve Me Right To Suffer (J L Hooker) **
Goin’ Down (F.King) **
ENCORE:
Bullfrog Blues
* Från Battle Scars . Plattan om sjukhusvistelsen och återkomsten!
** Andrew Elt – Second Guitar

WALTER TROUT – Lead Guitar, Lead Vocals
Johnny Griparic – Bass, Vocals
Michael Leasure- Drums
Ted Zig Zag – Hammond, Vocals
Andrew Elt – Second Guitar, Vocals

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *