Per Gessles Roxette kom till Scandinavium i sin sista spelning på lång turné – Fredag 16 november 2018

Det var sista spelningen för den här Europaturnén för Per Gessle´s Roxette. En turné som hade börjat i Hamburg i oktober och via bl.a London, Manchester åter till Tyskland och därefter Nederländerna, Norge och Finland och nu på en sextonde spelning nådde Scandinavium fredagen 16 november.

För första gången fick vi alltså Roxette-låtar utan Marie Fredrikssons medverkan. Garnerat med några låtar ur Pers soloalbum. En stark låtskatt har han minsann även utan att ta till Gyllene Tider-låtar.

Det var sex personer i bandet bakom Gessle. Helena Josefsson har ju rutin från flera andra av Pers skivor och turnéer och axlade här Maries roll med den äran. I övrigt lutade det många gånger åt Americana-musik genom att det var mycket fiolspel rakt igenom från Malin My-Wall.

Andreas Dahlbäck på trummor och Ola Gustafsson på pedal steel, mandolin och gitarr kompletterade de rutinerade Roxettemusikerna Christoffer Lundquist (gitarr), kapellmästare Clarence Öfwerman (keyboards) och Magnus Börjeson (bas).

Det började med The Look och efter 1 timma 50 minuter klingade sista och tjugonde låten The Sweet Hello, The Sad Goodbye ut. Tror nog publiken på kanske överraskande enbart ca. 5 000 personer var rätt nöjda med konserten.
Låtlista
——————-
 1. The Look
 2. Milk and Toast and Honey
 3. Crash! Boom! Bang!
 4. Dressed for Success
 5. She’s Got Nothing On (But the Radio)
 6. Spending My Time
 7. I’m Glad You Called
 8. Small Town Talk
 9. I Have a Party in My Head (I Hope It Never Ends)
 10. It Must Have Been Love
 11. Opportunity Nox
 12. The Big L.
 13. Fading Like a Flower (Every Time You Leave)
 14. Doesn’t Make Sense
 15. How Do You Do!
 16. Dangerous

   Eztranummer

  ————————————

  17.Queen of Rain
   18. Joyride
  19. Listen to Your Heart
  20. The Sweet Hello, The Sad Goodbye
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står, natt och konsert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *